Home / Ειδήσεις / Κυβέρνηση: Μην ρωτάτε «ναι ή όχι στην Ευρώπη» στις δημοσκοπήσεις

Κυβέρνηση: Μην ρωτάτε «ναι ή όχι στην Ευρώπη» στις δημοσκοπήσεις

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης εκφράζει την ενόχλησή του προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων επειδή θέτουν στις έρευνές τους το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» ή «ναι ή όχι στην Ευρώπη».

Με επιστολή του στο Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), ο κ. Βερναρδάκης υποστηρίζει ότι με τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν μείζονα ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας και ζητά να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς και να ενημερωθεί άμεσα η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων και το ΕΣΡ.

Αναλυτικά η επιστολή του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες ότι σε δημοσκόπηση που διεξάγει αυτές τις ώρες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζητείται από τους ερωτώμενους να απαντήσουν σε ερώτημα δημοψηφίσματος που διατυπώνεται ως εξής: «ναι ή όχι στην Ευρώπη» ή, ανάλογα με τον συνεντευκτή «ναι ή όχι στο Ευρώ».

»Επειδή προκύπτουν μείζονα ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας που αφορούν άμεσα τον κλάδο παρακαλώ για τις ενέργειές σας και για την άμεση ενημέρωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)».

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008926#ref=latestarticles

About basilis progressive