Home / Διεθνή / Κομισιόν: Η παροχή κονδυλίων από τον EFSM, είναι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για τη «χρηματοδότηση – γέφυρα»

Κομισιόν: Η παροχή κονδυλίων από τον EFSM, είναι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για τη «χρηματοδότηση – γέφυρα»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλ. Ντομπρόβσκις επιβεβαίωσε σήμερα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin στις Βρυξέλλες, ότι η παροχή κονδυλίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) στην Αθήνα, είναι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για τη «χρηματοδότηση – γέφυρα» της Ελλάδας.

Ο Βλ. Ντομπρόβσκις επιβεβαίωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin υπήρξαν χώρες εκτός ευρωζώνης, που εξέφρασαν ανησυχία για μια ενδεχόμενη κάλυψη των βραχυπρόθεσμων δανειακών αναγκών της Αθήνας, μέσω του EFSM. Συνέχισε δε λέγοντας ότι εξετάζεται ποιές είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές για τη «χρηματοδότηση – γέφυρα» της Ελλάδας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι σχεδόν όλες οι επιλογές είναι δύσκολες. «Πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση σε αυτήν την περίπλοκη κατάσταση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε ο Β. Ντομπρόβσκις, τονίζοντας ότι αν η οποιαδήποτε λύση αφορά τα 28 κράτη – μέλη φυσικά θα συμμετάσχουν και τα «28» στις διαβουλεύσεις.

πηγή απε μπε

About m bonsu