Home / Ειδήσεις / “Κλειδώνουν” την ερχόμενη εβδομάδα τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

“Κλειδώνουν” την ερχόμενη εβδομάδα τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Την επόμενη εβδομάδα είναι αποφασισμένο το Μέγαρο Μαξίμου να κλείσει το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και να προχωρήσει στην ανακοίνωση του ισοδυνάμου που θα τον αντικαταστήσει ή εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει αν τελικά η κυβέρνηση καταφέρει να επιβάλει την λύση του κλιμακωτού συντελεστή στους δανειστές.

Κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν πως το μέτρο έχει ανασταλεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ διευκρίνιζαν πως δεν υιοθετείται καμία από τις διαρροές που μέχρι τώρα έχουν ακουστεί (φόρος σε μοσχαρίσιο κρέας, καπνά, αλκοόλ, τέλη κυκλοφορίας).

Όπως τόνιζαν γίνεται μια σοβαρή επεξεργασία του θέματος για το μείγμα των ισοδυνάμων το οποίο θα είναι κοστολογημένο και θα μπορεί να σταθεί στην διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν, πως όσο τα υπόλοιπα θέματα κλείνουν τόσο οι προϋποθέσεις προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα αυξάνονται. Σταθμός για την διεξοδική συζήτηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θεωρείται το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Για αυτό το θέμα συνεργάτες του πρωθυπουργού επεσήμαναν πως θα αξιοποιήσουν τις μέχρι τώρα δηλώσεις κορυφαίων ηγετών και αξιωματούχων, όπως του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, αλλά και του Βάλντις Ντομπρόβσκις ο οποίος είχε υπογραμμίσει πως «δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί».

Πηγή: www.news247.gr

About gus_maverick