Home / Αστυνομικά / «Κλειδί» ο Αλβανός πληρωμένος εκτελεστής για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

«Κλειδί» ο Αλβανός πληρωμένος εκτελεστής για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Ποιος σκότωσε τον εκτελεστή;

Ο εντοπισμός του Burreli αποτελεί προτεραιότητα ώστε να αποτραπεί πιθανή προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα

Η Κυπριακή Αστυνομία έχει θέσει ως προτεραιότητα των ερευνών της, για εξιχνίαση του μακελειού της περασμένης Πέμπτης στην Αγία Νάπα, τον εντοπισμό του 48χρονου Αλβανού Aleks Burreli, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου για τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη. Μαζί με τον Καλοψιδιώτη σκοτώθηκε ο λοχίας της αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετώ και η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 ετών. Επίσης νεκρός έπεσε και ο ένας εκτελεστής Vogli Jani 41 ετών από την Αλβανία.

Έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Interpol και την Europol ώστε να διαπιστωθεί το ποιόν και των δύο πληρωμένων εκτελεστών. Η Αλβανική αστυνομία έχει ενημερώσει πως δεν υπάρχουν στοιχεία για εγκληματική δραστηριότητα του Burelli και του  Jani που σκοτώθηκε την ώρα που πυροβολούσε τα θύματα του. Ωστόσο τα Τίρανα επιβεβαίωσαν ότι και οι δύο συνταξίδεψαν από την αλβανική πρωτεύουσα στις 7 Μαΐου προς την Κωνσταντινούπολη και από κει στη κατεχόμενη Κύπρο στις 8 Μαΐου. Οι Vogli και Burreli, το χρονικό διάστημα που βρισκόντουσαν στη Κύπρο, φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή με τους ηθικούς αυτουργούς – εντολείς του συμβολαίου θανάτου και οργάνωσαν την δολοφονία του Καλοψιδιώτη, επιλέγοντας να κάνουν το χτύπημα την ίδια ημέρα (23 Ιουνίου) με τον πενταπλό φόνο το 2012.

Νέα φωτογραφία του αστυνομικού και της γυναίκας που σκοτώθηκαν στην Αγία Νάπα

Βιάζονται να τον βρουν ζωντανό

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο Protothema.gr ότι ο εντοπισμός του Burreli αποτελεί προτεραιότητα ώστε να αποτραπεί πιθανή προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ακόμα και δολοφονίας του Burreli ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κανείς για να αποκαλύψει τους ηθικούς αυτουργούς. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να εκδοθούν και ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα, ώστε σε περίπτωση που διαφύγει από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων, να συλληφθεί και να εκδοθεί. Ο Burreli ίσως να είναι τραυματισμένος αφού αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τον είδαν να φεύγει κουτσαίνοντάς από τη σκηνή του εγκλήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχε και τρίτος συνεργός που εκτελούσε χρέη οδηγού και η ταυτότητα του δεν είναι γνωστή. Μετά το φόνο το αυτοκίνητο Hoda Integra που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε καμένο κοντά στο νεκροταφείο της Αγίας Νάπας ενώ στο εσωτερικό του εντοπίστηκε και ένα αυτόματο Kalashnikov που μάλλον χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες.

Ποιος σκότωσε τον εκτελεστή;

Οι πρώτες πληροφορίες, ανέφεραν ότι όταν οι Vogli Jani και Aleks Burreli άνοιξαν πυρ εναντίον του Φάνου Καλοψιδιώτη και των ανθρώπων που ήταν μαζί του στο εστιατόριο που συνέτρωγαν στην Αγία Νάπα, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, φίλους του Καλοψιδιώτη, ο 37χρονος Γιώργος Χαραλάμπους, γνωστός ως «Ψύχραιμος», έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και ανταπέδωσε τα πυρά σκοτώνοντας τον ένα δράστη. Ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα όπλα των δύο αστυνομικών που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος δεν χρησιμοποιήθηκαν. Το όπλο του 46χρονου Λοχία Ηλία Χατζηευθυμίου βρέθηκε πάνω στο τραπέζι και το όπλο του Γιώργου Χαραλάμπους στο έδαφος. Ο Χαραλάμπους ο οποίος αν και βαριά τραυματισμένος διατηρούσε τις αισθήσεις του, ανέφερε πως δεν πυροβόλησε τον δράστη. Ο Vogli Jani όπως έδειξε η νεκροψία σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο στήθος, ενώ επάνω του βρέθηκε και ποσότητα κοκαΐνης. Η αστυνομία εξετάζει αν υπήρχε άλλος ένοπλος, πέραν των δύο αστυνομικών στην παρέα του Καλοψιδιώτη, ή αν ο Vogli σκοτώθηκε από τον συνεργό του Aleks Burreli. Αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά τον βαλλιστικό έλεγχο των όπλων. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι την ώρα του τετραπλού φόνου, υπήρχαν στο εστιατόριο και άλλοι αστυνομικοί, φίλοι του Καλοψιδιώτη, οι οποίοι έφυγαν, για προφανείς λόγους.

Αμηχανία

Στην Κυπριακή αστυνομία επικρατεί αμηχανία, για την διαχείριση της πτυχής που αφορά τις σχέσεις αστυνομικών με τον Φάνο Καλοψιδιώτη, ο οποίος διαχειριζόταν νυκτερινά κέντρα και βρισκόταν σε «πόλεμο» με άλλους για επικράτηση. Η αστυνομία επισήμως παραδέχθηκε ότι, τόσο ο λοχίας Ηλίας Χατζηευθυμίου όσο και ο αστυφύλακας των ειδικών δυνάμεων (ΜΜΑΔ) Γιώργος Χαραλάμπους, το βράδυ του φόνου ήταν εκτός υπηρεσίας και οπλοφορούσαν. Και οι δύο διατηρούσαν στενές σχέσεις με τον Καλοψιδιώτη, με τον οποίο μάλιστα ήταν και κουμπάροι. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως έχει ζητήσει έκθεση γεγονότων από την Αστυνομία ώστε να ενημερωθεί για τις σχέσεις αστυνομικών με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας και ελέγχονται για παράνομες ενέργειες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περίπτωση του νεκρού πλέον λοχία Ηλία Χατζηευθυμίου ο οποίος υπηρετούσε στο υπηρεσία συλλογής πληροφοριών του αρχηγείου αστυνομίας και εκ των πραγμάτων γνώριζε ότι ο Καλοψιδιώτης ήταν μόνιμος στόχος. Παρ’ όλα αυτά το μοιραίο βράδυ επέλεξε να τον συναντήσει έχοντας μαζί του τόσο την 39χρονη σύζυγο του Σκεύη η οποία επίσης δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι όσο και τα δυο παιδιά τους 13 και 14 χρονών που σώθηκαν από θαύμα. Κάποιες εξηγήσεις ίσως δοθούν από τον αστυνομικό Γιώργο Χαραλάμπους ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έχοντας σοβαρά τραύματα στον αυχένα και στους πνεύμονες, αφού δέχθηκε συνολικά 4 σφαίρες. Ελαφρά τραυματισμένος νοσηλεύεται και ένας Ρουμάνος που ονομάζεται Βαλεντίν και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα του Καλοψιδιώτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής ο Καλοψιδιώτης δέχθηκε 12 σφαίρες σε πολλά μέρη του σώματος και στο κεφάλι ενώ ο Χατζηευθυμίου που ήταν δίπλα του, 6 με 8 σφαίρες.

Το ματωμένο νήμα

Η Κυπριακή αστυνομία με τον φόνο του Φάνου Καλοψιδιώτη θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος μιας σειράς εγκληματικών ενεργειών, αφού ο στόχος επετεύχθη. Για τον λόγο αυτό ξεσκονίζει και πάλι όλες τις υποθέσεις που σχετίζονταν με την προσπάθεια να δολοφονηθεί ο Καλοψιδιώτης. Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι στον πενταπλό φόνο που έγινε το 2012 βρέθηκαν οι δράστες αλλά δεν εντοπίστηκαν οι ηθικοί αυτουργοί. Οι δύο πληρωμένοι εκτελεστές Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης, από την Ελλάδα εκτίουν ποινές 5 φορές ισοβίων ο καθένας. Ποινές φυλάκισης εκτίουν και ακόμα δύο Έλληνες υπήκοοι και ένας Αλβανός που είχαν επιχειρήσει και πάλι να σκοτώσουν τον Καλοψιδιώτη αλλά συνελήφθησαν πριν κάνουν την απόπειρα. Τέλος κανένα στοιχείο δεν υπάρχει για τον φόνο του πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννου 73 ετών τον Ιούνιο του 2014 έξω από τος σπίτι του στο Παραλίμνι.

Ήξεραν ότι θα γίνει απόπειρα

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, πριν από 10 ημέρες είχε ενημερωθεί από αστυνομικούς ότι πρόκειται να γίνει νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και είχε κληθεί να λαμβάνει μέτρα προστασίας. Ο δικηγόρος του, την περασμένη εβδομάδα είχε στείλει επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας και ρωτούσε τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να προστατευτεί ο πελάτης του. Εκ του τραγικού αποτελέσματος φαίνεται πως ούτε ο Καλοψιδιώτης έλαβε τα απαραίτητα μέτρα αλλά ούτε και η αστυνομία μπόρεσε να προλάβει ή να αποτρέψει το μακελειό, αν και είχε πληροφορίες ότι αυτό επέκειτο.

 

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis