Home / Διεθνή / Κλείνει για μία ημέρα ολόκληρο το μετρό της Ουάσινγκτον για έκτακτη επιθεώρηση

Κλείνει για μία ημέρα ολόκληρο το μετρό της Ουάσινγκτον για έκτακτη επιθεώρηση

Κίνηση της τελευταίας στιγμής

Ουάσινγκτον
Στο άνευ προηγουμένο κλείσιμο ολόκληρου δικτύου του μετρό της Ουάσινγκτον για μία ημέρα προχωρούν οι υπηρεσίες ΜΜΜ της αμερικανικής πρωτεύουσας, για έκτακτη επιθεώρηση και τεχνικό έλεγχο των καλωδίων.

Το κλείσιμο αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις ενώ έχει δημιουργήσει ανησυχίες για την κατάσταση του σχετικά νέου (ηλικίας 40 ετών) συστήματος.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο, από τα μεσάνυχτα προς Τετάρτη (τοπική) μέχρι το πρωί της Πέμπτης, έγινε μόλις το προηγούμενο απόγευμα.

Σκοπός είναι να επιθεωρηθούν τα χιλιόμετρα καλωδίων στις σήραγγες. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία, κρίθηκε ότι ήταν επικίνδυνο να καθυστερήσει ο έλεγχος μετά από πρόβλημα σε καλώδιο τη Δευτέρα, από το οποίο είχε ξεκινήσει φωτιά που γέμισε καπνό σήραγγα στο κέντρο της πόλης.

Το μετρό της Ουάσινγκτον εξυπηρετεί το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επιβατών στις ΗΠΑ (πρώτο είναι φυσικά εκείνο της Νέας Υόρκης) και σε αυτό βασίζονται ιδιαίτερα οι υπάλληλοι των ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Εξαιτίας του μέτρου, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως οι εργαζόμενοι θα μπορούν εκτάκτως να πάρουν άδεια την Τετάρτη. Οι υπηρεσίες, όπως και το Κογκρέσο, θα ανοίξουν κανονικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

About Vassilis Batzis