Home / Πολιτική / ΚΚΕ: Πιο βάναυσο το τρίτο μνημόνιο

ΚΚΕ: Πιο βάναυσο το τρίτο μνημόνιο

«Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ? τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του .

Προσθέτει δε, ότι το τρίτο μνημόνιο «περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής» και τονίζει πως «αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Με το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε, αλλά δεν τον άφησαν», προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα».

Το ΚΚΕ αναφέρει πως το τρίτο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν «περιλαμβάνει τη συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων και τη δέσμευση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας», ενώ «περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους».

About totritomati