Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / «Κεφάλαιο ο Λουκάς, παίκτης κλάσης ο Κούπερ»

«Κεφάλαιο ο Λουκάς, παίκτης κλάσης ο Κούπερ»

Ηγέτη και κεφάλαιο για την ΑΕΚ χαρακτήρισε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο Γιάννης Καλαμπόκης προσθέτοντας πως η προσθήκη του Ντι Τζέι Κούπερ μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 37χρονου σούτινγκ γκαρντ της ΑΕΚ στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

-Έχετε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Που οφείλεται αυτό το 7 στα 7;
«Κατ’ αρχάς, οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε στόχο να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Θεωρητικά ήμασταν ανώτεροι από τους αντιπάλους μας και καταφέραμε να πάρουμε αυτές τις νίκες. Το ευχάριστο είναι ότι το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Και αυτό το ξεκίνημα αποτελεί μία δυνατή προετοιμασία, ενόψει τον πιο δύσκολων αγώνων που έρχονται».

-Θεωρείς ότι σας έχει βοηθήσει η Ευρώπη; Σας δίνει ρυθμό;
«Εμείς θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις. Στην Ευρώπη δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά νομίζω ότι γενικότερα παίζει ρόλο ο ρυθμός. Υπάρχει βέβαια και η κούραση. Θεωρώ ότι με σωστή προετοιμασία, τόσο αγωνιστική όσο και πνευματική, είμαστε μέσα και στους δύο στόχους».

-Πόσο μεγάλο είναι το κεφάλαιο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης για την ΑΕΚ;
«Νομίζω δεν είναι μόνο για την ΑΕΚ. Είναι γενικότερα μεγάλος παίκτης. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ο ηγέτης της ομάδας μας. Το ευχάριστο είναι ότι μέσα από αυτές τις εμφανίσεις του η ομάδα παίρνει τις νίκες διότι θα ήταν άσχημο μετά από μία τέτοια πορεία του παίκτη, να μην παίρνει η ομάδα τις νίκες. Έτσι, υπάρχουν δύο χαρούμενοι, τόσο ο Λουκάς, όσο και η ομάδα».

-Πόσο μπορεί να βοηθήσει η προσθήκη του Κούπερ;
«Είναι μία θέση που είχαμε πρόβλημα από την αρχή. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Όταν σε ένα καλό σύνολο, εντάσσεται ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου, το αποτέλεσμα μόνο καλύτερο θα είναι».

-Τώρα ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με Γαλατάσαραϊ και Άρη. Τι θεωρείς ότι θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο;
«Κάθε παιχνίδι έχει τη σημασία και την ιδιαιτερότητά του. Πρώτα έχουμε το ματς με τη Γαλατά. Είχαμε κάνει κακή εμφάνιση και χάσαμε με μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι της Τουρκίας και το κίνητρό μας είναι μεγάλο διότι θέλουμε να δείξουμε, ότι δεν είναι αυτή η εικόνα μας. Και το γεγονός, ότι η Γαλατά είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το κίνητρο. Με τον Άρη έχουμε τους ίδιους στόχους. Θα είναι ένα ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε όμως να προετοιμαστούμε κατάλληλα, για να πάρουμε τη νίκη».

-Τι ένιωσες όταν έβλεπες τις εικόνες των επεισοδίων στο ποδόσφαιρο; Αν ήσουν αρμόδιος τι θα έκανες;
«Πραγματικά, είναι πολύ δυσάρεστο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν κάνει κανέναν υπερήφανο. Το ότι το παιχνίδι δεν έγινε, δείχνει ότι γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι ο αθλητισμός είναι γιορτή. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι στους ανθρώπους».

πηγή sport fm

About m bonsu