Home / Οικονομία / Κατσέλη: Δεν έχει τεθεί θέμα κουρέματος στις καταθέσεις – Επαρκής η ρευστότητα ως τη Δευτέρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κατσέλη: Δεν έχει τεθεί θέμα κουρέματος στις καταθέσεις – Επαρκής η ρευστότητα ως τη Δευτέρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκα Κατσέλη ξεκαθάρισε σήμερα Πέμπτη, με δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και δεν έχει τεθεί στο τραπέζι κανένα θέμα κουρέματος».
«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος», σημείωσε η κ. Κατσέλη.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο, για κάθε λογαριασμό» και συνέχισε: «Το θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών, όπως ξέρετε οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ».
«Αυτό που προέχει είναι να μπούμε στην ομαλότητα και από εκεί και πέρα όλα θα αντιμετωπιστούν», υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΕΤ επανέλαβε ότι υπάρχει η ρευστότητα που μπορεί να καλύψει το τραπεζικό σύστημα μέχρι και τη Δευτέρα. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρξει ρευστότητα. Με συμφωνία, η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτό θα επιτρέψει και τη λήξη της τραπεζικής αργίας η οποία μπορεί να γίνει αμέσως ή πάρα πολύ γρήγορα, αλλά και την άρση στην κίνηση κεφαλαίων», ανέφερε.

About totritomati