Home / Ειδήσεις / Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών

Κατατέθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή ενώ η ψήφισή του από την Ολομέλεια αναμένεται αύριο το βράδυ.

Με το νομοσχέδιο, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, « ρυθμίζεται το πλαiσιο της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας. Οι σχετικές διατάξεις του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επικαιροποιούνται ενώ παράλληλα εισάγονται νέες ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου ως μηχανισμού ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

«Το Ταμείο στους επόμενους μήνες θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σημαντικά ποσά και καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή την τελευταία προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρεται στην εισηγητική και επισημαίνεται ότι «το Ταμείο καλείται να έχει έναν αυξημένο ρόλο στη διακυβέρνηση των τραπεζών, τις διοικήσεις των οποίων θα αξιολογεί συστηματικά προκειμένου να διασφαλίσει ότι αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους λαμβάνουν από τον έλληνα φορολογούμενο», σημειώνεται στην Έκθεση.

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/93279/Katatethike-sti-Bouli-to-nomoschedio-gia-tin-anakefalaiopoiisi-ton-sustimikon-trapezon-

About basilis progressive