Home / Κόσμος / Καταγγελία για κατασπατάληση πόρων από την Ομάδα Δράσης Ράιχενμπαχ

Καταγγελία για κατασπατάληση πόρων από την Ομάδα Δράσης Ράιχενμπαχ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) καταγγέλλει, μέσω ανακοίνωσής του, ότι η Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, στην οποία επικεφαλής μέχρι πρότινος ήταν ο Γερμανός Χορστ Ράιχενμπαχ, κατασπατάλησε πόρους από το πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας.
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΕΣΠΑ. Η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 31/12/2014 ανερχόταν άνω του 85%», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, με την οποία ζητείται συνάντηση το συντομότερο δυνατόν από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα.

Ειδικά για την Ομάδας Δράσης Ράιχενμπαχ οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ αναφέρουν τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ΕΣΠΑ και στη ΜΟΔ γνωρίζουμε ότι οι χρυσοπληρωμένοι (με τα λεφτά της Τεχνικής Βοήθειας και του ΕΣΠΑ) υπάλληλοι της ακόμη τυπικά υφιστάμενης Τask Force, δεν πρόσφεραν το παραμικρό σε τεχνογνωσία στο ΕΣΠΑ. Αντίθετα συνέβαλαν στην κατασπατάληση των πόρων της Τεχνικής Βοήθειας, λέγοντας πράγματα που όλοι γνωρίζαμε και τους αντιμετωπίζαμε ως τμήμα της ντροπιαστικής επιτήρησης και των μηχανισμών επιβολής των μνημονιακών πολιτικών και των συμφερόντων που εκπροσωπούσαν τη χώρα μας».

About totritomati