Home / Ελλάδα / Κατά 20% αυξήθηκαν εφέτος οι Κινέζοι τουρίστες που επισκέφτηκαν στην Ελλάδα

Κατά 20% αυξήθηκαν εφέτος οι Κινέζοι τουρίστες που επισκέφτηκαν στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν τους 120.000, οι Κινέζοι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα εφέτος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φορέων του κλάδου, σημειώνοντας άνοδο 20% σε σχέση με πέρυσι. Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται εξάλλου και τα πρώτα επίσημα στοιχεία, που θα δίνουν σαφή εικόνα τόσο στον ακριβή αριθμό αυτών αλλά και του δρομολογίου που ακολούθησαν προκειμένου να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Τροχοπέδη στις ελεύσεις Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα παραμένει η αρεοπορική σύνδεση τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Σπύρος Γαλιατσάτος και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει πρόβλημα στην καταγραφή αυτών στα αεροδρόμια. Προς επίρρωση τούτου αναφέρει, ότι: ?επειδή δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Κίνα, όταν ένας κινέζος έρχεται από Ιταλία ή Πορτογαλία θα καταγραφεί στην Ελλάδα ως Ιταλός ή Πορτογάλος”.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για το τουριστικό προϊόν της κρουαζιέρας. Παράλληλα παρατηρεί ότι οι Κινέζοι κατευθύνονται κυρίως στη χώρα μας, αφού έχουν επισκεφτεί άλλο μεσογειακό προορισμό

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/88479/Kata-20-auxithikan-efetos-oi-Kinezoi-touristes-pou-episkeftikan-stin-Ellada

 

About basilis progressive