Home / Κόσμος / Κατά της λιτότητας στην Ελλάδα 26 καθηγητές του LSE

Κατά της λιτότητας στην Ελλάδα 26 καθηγητές του LSE

Σε κείμενό τους που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Liberation, είκοσι έξι καθηγητές του London School of Economics τάσσονται κατά της πολιτικής της λιτότητας στην Ελλάδα και προτείνουν ένα σχέδιο δράσης που θα επαναφέρει την ανάπτυξη στη χώρα και θα αποτρέψει την έξοδό της από την ευρωζώνη

«Η ευρωζώνη διέρχεται τώρα την πιο σοβαρή κρίση στη σύντομη ιστορία της, από τη δημιουργία της το 1999. Οι συνέπειες μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πολύ αβέβαιες, και κινδυνεύουν να αποδειχθούν εξαιρετικά δαπανηρές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη ευρωζώνη. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα “Grexit”, είναι απαραίτητο οι πιστωτές της Ελλάδας, όπως και η ελληνική κυβέρνηση, να δράσουν με υπεύθυνο τρόπο.

»Η απόλυτη προτεραιότητα καθενός από τα μέρη είναι να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία σε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης, Αυτό είναι χρήσιμο για τους Έλληνες, ασφαλώς. Αλλά αυτό αναμένεται επίσης να μειώσει τους κινδύνους μίας νέας έκρηξης των οικονομικών αγορών στην ευρωζώνη.

 

About totritomati