Home / Διεθνή / Κανονικά σε δίκη η αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας

Κανονικά σε δίκη η αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας

Δύο κατηγορίες εις βάρος της

Μαδρίτη, Ισπανία
Η δίκη της πριγκίπισσας (ινφάντα) της Ισπανίας Χριστίνας, που κατηγορείται για φορολογική απάτη, θα προχωρήσει κανονικά, αποφάσισε το δικαστήριο, απορρίπτοντας την έφεση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της.

Η 50χρονη αδελφή του βασιλιά Φιλίππου Στ’ περιλαμβάνεται στους 18 κατηγορούμενους στη δίκη για το φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως το ίδρυμα «Noos» χρησιμοποιήθηκε για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από Δημόσια Ταμεία και πως ο Ουρνταγκαρίν, ο οποίος δικάζεται επίσης, εκμεταλλεύθηκε τις διασυνδέσεις του με τη βασιλική οικογένεια προκειμένου να κερδίσει δημόσιες συμβάσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσω της ΜΚΟ.

Σε βάρος της Χριστίνας έχουν απαγγελθεί δύο κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη και, αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών -τέσσερα χρόνια για κάθε κατηγορία.

Οι δικηγόροι της ζήτησαν από τους δικαστές να αποσύρουν τις ποινικές κατηγορίες εναντίον της και ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες.

Όμως το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, όπου διεξάγεται η δίκη, ανέφερε σε ανακοίνωση του πως διατηρεί τις κατηγορίες οι οποίες στοιχειοθετήθηκαν από την οργάνωση «Καθαρά Χέρια» κατά της διαφθοράς.

Η Χριστίνα έγινε το πρώτο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις αρχές Ιανουαρίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις στο πλαίσιο μιας προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την αθωότητα της πριγκίπισσας με βεβαιότητα και εμπιστοσύνη» δήλωσε ο δικηγόρος της Μικέλ Ρόκα.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να επανεμφανιστούν στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About admin