Home / Άμυνα / Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο. Πρόσθεσε δε ότι «ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

»Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

»Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500009638#ref=latestarticles

About basilis progressive