Home / Αθλητισμός / Παναθηναϊκός / Καλτσάς: Βάζουμε τώρα τις βάσεις για την επόμενη χρονιά

Καλτσάς: Βάζουμε τώρα τις βάσεις για την επόμενη χρονιά

Να αφήσουν πίσω το κακό ξεκίνημα και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Καμπάλα προσπαθούν στον Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Καλτσά να δηλώνει πως η ομάδα θέτει τώρα τις βάσεις για να παρουσιαστεί βελτιωμένη την επόμενη σεζόν.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής για το 2015, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Pick n’ Goal» του ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για την σπουδαία ατομική διάκριση, για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, καθώς και για τον Αντρέα Στραματσόνι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καλτσάς στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια:

Για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή: «Είναι μεγάλη τιμή να σε ψηφίζουν οι συνάδελφοι σου. Παίζεις με αυτούς που σε ξέρουν και αυτό είναι το σημαντικό. Είναι δύσκολο να το καταφέρεις με μια μικρή ομάδα, θέλει περισσότερο κόπο από το αν είσαι σε μεγάλη ομάδα».

Για τη βελτίωση του στο σκοράρισμα: «Ήταν θέμα του προπονητή στη Βέροια που μας έλεγε να παίζουμε πιο ελεύθερα, οπότε αυτό έπαιξε ρόλο. Κάναμε αρκετές φάσεις σε κάθε ματς, οπότε ήταν θέμα του καθενός».

Για το ποια είναι η φυσική του θέση: «Στα πλάγια μου αρέσει πιο πολύ και περισσότερο στη δεξιά πλευρά».

Για τον ερχομό του στην Αθήνα από τη Βέροια: «Στην αρχή αγχώθηκα, αλλά με βοήθησαν οι άνθρωποι της ομάδας που ήταν κοντά μου από την αρχή και φυσικά οι συμπαίκτες μου στο να προσαρμοστώ. Απλά έχουν αυξηθεί οι χρόνοι μετακίνησης μου στην Αθήνα».

Για το άγχος της μεταγραφής σε μια μεγάλη ομάδα: «Δεν είναι κάτι. Αν είσαι σωστός και δουλεύεις δεν υπάρχει άγχος. Χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις ποδόσφαιρο και αυτό κάνω. Είτε είσαι σε μικρή, είτε σε μεγάλη ομάδα μπορείς να ξεφύγεις από τους «πειρασμούς». Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι σε μια πόλη. Αυτό είναι στον άνθρωπο».

Για τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό: «Ήταν δύσκολη η αρχή με τους αποκλεισμούς. Η ομάδα δεν είχε ηρεμία. Αυτό ήταν δύσκολο και για εμάς και για τον κόσμο. Πιστεύω ότι τώρα έχουμε βάλει κάποιες καλές βάσεις, αλλά πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό και να κερδίζει η ομάδα και την νέα χρονιά να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

Για την αλλαγή προπονητή: Ο προπονητής προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Σιγά, σιγά δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε εκεί που είχαμε πρόβλημα. Κυρίως δίνεται έμφαση στην τακτική και προσπαθούμε να βγάλουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο».

Για το τι ζητάει ο Αντρέα Στραματσόνι: «Νομίζω ότι αυτούς τους δύο τρεις μήνες που είμαστε μαζί, βλέπω ότι ζητάει να τηρείς κατά γράμμα όσα θέλει στο γήπεδο. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις πρόβλημα. Απαιτεί προσήλωση τόσο στα αμυντικά καθήκοντα, όσο και στα επιθετικά. Είναι προπονητής που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια».

Για την αποχώρηση Καρέλη: «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να καλύψουμε το κενό του Νίκου Καρέλη στο σκοράρισμα. Πρέπει να δουλεύουμε διπλά για να κάνουμε αυτό που έκανε ο Νίκος».

Για τις προσθήκες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Εμάς δεν μας απασχολούν οι μεταγραφές. Το ζήτημα είναι και παλιοί και νέοι να βοηθήσουμε για το καλό του Παναθηναϊκού».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/306065/kaltsas-vazoume-tora-tis-vaseis-gia-tin-epomeni-hronia/#ixzz3zCm09PDR
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 

About totritomati