Home / Gossip / Καλά τα λέει η Siri: «Ο Μπρους Τζένερ είναι θηλυκό»

Καλά τα λέει η Siri: «Ο Μπρους Τζένερ είναι θηλυκό»

Την επάρκεια της Siri να ανταποκριθεί ακόμα και στις αλλαγές φύλου έθεσαν σε δοκιμασία οι χρήστες του Διαδικτύου. Και την έκριναν θετικά, αφού διαπίστωσαν ότι η Siri τους διορθώνει αυτόματα όταν συνεχίζουν να αναφέρονται στην Κέιτλιν Τζένερ ως Μπρους, εισακούγοντας το μήνυμα της σούπερσταρ: “Call me Caitlyn”.

O Μπρους Τζένερ, Ολυμπιονίκης του δεκάθλου το 1976 και πατριός της τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προέβη σε αλλαγή φύλου και συνακόλουθα ονόματος (Κέιτλιν).

H Siri υπέστη τις ακόλουθες δοκιμασίες:
«Siri, τι ύψος έχει ο Μπρους Τζένερ;» και απάντησε
«Η Κέιτλιν Τζένερ είναι 1.90μ»,
και
«Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Μπρους Τζένερ;»
«Το ονοματεπώνυμο της Κέιτλιν Τζένερ είναι Κέιτλιν Τζένερ»
ή
«Ποιο είναι το φύλο του Μπρους Τζένερ;»
«Η απάντηση είναι θηλυκό».
και, όπως φαίνεται, ικανοποίησε το απαιτητικό κοινό.

Το μυστικό της Siri βρίσκεται στις πηγές της. Όπως διαπιστώνει το περιοδικό Wired στην διαδικτυακή του έκδοση, οι απαντήσεις της ψηφιακής βοηθού των χρηστών iPhone κα iPad εξαρτώνται από τις πηγές της.

Έτσι, όταν η ερώτηση αφορούσε την ηλικία ή πληροφορίες για τον Μπρους Τζένερ, η Siri δεν διορθώνει αυτομάτως τον χρήστη αναφερόμενη στην Κέιτλιν, κι αυτό καθώς αντλεί ή παραπέμπει για την απάντηση στην Wikipedia. Οι «σωστές» απαντήσεις στα προηγούμενα ερωτήματα αντλήθηκαν από την επιστημονική μηχανή αναζήτησης, τον Wolfram Alpha.

 

 

πηγή:http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500012967#ref=latestarticles

About basilis progressive