Home / Αυτοκίνητο / -Και- τρικύλινδρος diesel στα σχέδια της Mercedes-Benz

-Και- τρικύλινδρος diesel στα σχέδια της Mercedes-Benz

Την εξέλιξη, μικρότερου κυβισμού και τρικύλινδρων diesel κινητήρων φαίνεται να εξετάζει η Mercedes-Benz στο πλαίσιο της επέκτασης της νέας «οικογένειας» μοτέρ την οποία εγκαινίασε ο δίλιτρος τετρακύλινδρος των 195 ίππων που πρωτοεμφανίστηκε στην νέα E-Class.

«Οι diesel κινητήρες είναι το όπλο μας προκειμένου, στο μέλλον, να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Θα δούμε διαφορετικές εκδοχές ισχύος του τετρακύλινδρου diesel κινητήρα της E-Class αλλά και πολλά ακόμα που θα ακολουθήσουν, μεταξύ των οποίων και διαφορετικοί αριθμοί κυλίνδρων», ανέφερε ο Bernhard Heil επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της γερμανικής φίρμας.

«Χωρίς καμία αμφιβολία Θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα και τρικύλινδρο μοτέρ από τη συγκεκριμένη «οικογένεια» κινητήρων. Θα μπορούσε μάλιστα να συνδυαστεί με κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση αποκτώντας έτσι περισσότερο νόημα και λόγο ύπαρξης στην γκάμα», συμπλήρωσε ο ίδιος μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης για το επόμενο βήμα της Mercedes-Bens στους κινητήρες diesel.  Εξάλλου, όπως έχουν ήδη αναφέρει στελέχη της γερμανικής φίρμας η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης με diesel κινητήρα, δίπλα στην ήδη γνωστή Ε 350e είναι απλά θέμα χρόνου.

Ωστόσο, η εξέλιξη δεν θα περιοριστεί στους πετρελαιοκινητήρες, μιας και όπως σημειώνει το στέλεχος της Mercedes-Benz επίκειται και μια νέα γενιά βενζινοκινητήρων με αντίστοιχη «ευελιξία».

Σημειώνεται ότι η Mercedes-Benz έχει ήδη επενδύσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη και την κατασκευή της νέας οικογένειας diesel κινητήρων που εισήγαγε ο τερακύλινδρος diesel της E 220d, αλλά και ακόμα 500 εκατομμύρια ευρώ σε νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου.

Auto Express

About Kostas Athanasoulis