Home / Ειδήσεις / Και ξαφνικά ευρέθησαν χρήματα για επίδομα θέρμανσης και για τους Δήμους!

Και ξαφνικά ευρέθησαν χρήματα για επίδομα θέρμανσης και για τους Δήμους!

Και ξαφνικά το κράτος αρχίζει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Οφειλές προς πολίτες και νοικοκυριά τα οποία για αρκετό διάστημα περίμεναν τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης του προηγούμενου έτους, επιστροφές φόρων κ.ά. αρχίζουν να εξοφλούνται.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από εκατομμύρια πολίτες και η καταβολή αυξημένου ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι οι βασικές αιτίες που αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα τα έσοδα του κράτους κατά περίπου 4,2 δισ. ευρώ και, ενώ ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ από την Ευρώπη, έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρωθούν πριν από λίγες ημέρες οι μισθοί και οι συντάξεις και να καλύψει εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με επιδόματα και πληρωμές προς τρίτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που έχουν υποβάλει αιτήσεις από πέρυσι και μέχρι στιγμής είτε έχουν εισπράξει μέρος του επιδόματος είτε τίποτα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ από τη συγκεκριμένη επιδότηση.

Παράλληλα την περασμένη Δευτέρα πιστώσεις συνολικού ύψους 218.241.824 ευρώ μεταφέρθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους και καταβολή επιδομάτων. Στους δήμους κατανέμεται ποσό ύψους 103.325.259 ευρώ ως ενδέκατη τακτική επιχορήγηση του 2015 για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, καθώς και 109.029.404 ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Η τελευταία δόση του περυσινού επιδόματος πετρελαίου θα ανέλθει κατά μέσον όρο στα 120 ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και άλλη μία πληρωμή που αφορά εκκρεμείς διασταυρώσεις τιμολογίων.

Οσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα για περίπου 170.000 οικογένειες, από τη στιγμή που οι δήμοι έλαβαν τα χρήματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα χρειαστούν 7-8 ημέρες για να τα μεταφέρουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η αρχή θα γίνει από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως τις 20 Νοεμβρίου. Η εν λόγω πληρωμή αφορά προνοιακά Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500038604#ref=latestarticles

About basilis progressive