Home / Ειδήσεις / Καθηγητής καταδύεται στα 64 μέτρα κάτω από το νερό!

Καθηγητής καταδύεται στα 64 μέτρα κάτω από το νερό!

Αν και είναι επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αυξημένες πανεπιστημιακές υποχρεώσεις, βρίσκει το θάρρος και την μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη που απαιτείται, για να μπορεί να κατεβαίνει 64 μέτρα κάτω από το νερό κρατώντας την ανάσα για πάνω από έξι λεπτά, που είναι το ρεκόρ του!

Μάλιστα, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2015 που έγινε στην Λεμεσό της Κύπρου (AIDA Individual Depth World Championship), ο Γιώργος Σακκάς, επίκουρος καθηγητής της ΣΕΦΑΑ, κατατάχτηκε 6ος στην παγκόσμια κατάταξή με επίδοση -64 μέτρων στο αγώνισμα «κατάδυση χωρίς πέδιλα» (CNF) η οποία και αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η βουτιά του διήρκεσε 2:32 λεπτά και έγινε σε σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονο υποθαλάσσιο ρεύμα. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν πάνω από 100 αθλητές από 25 χώρες, με την ελληνική αποστολή να αποτελείτο από 5 δύτες.

Ο ίδιος μας μεταφέρει τις εμπειρίες του και μας εξηγεί τα “μυστικά” της κατάδυσης.
«Από μικρό παιδί», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εξοικειώθηκα με το υγρό στοιχείο – οι γονείς μου δίδαξαν σε εμένα και τα αδέρφια μου αγάπη για την θάλασσα και μας προέτρεψαν να μάθουμε σωστή κολύμβηση».

About Panos Dreamer