Home / Αυτοκίνητο / «Καθαρόαιμα» παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην 80η ΔΕΘ

«Καθαρόαιμα» παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην 80η ΔΕΘ

Παλιούς θρύλους των κυριότερων αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ράλι μπορεί να δει και να θαυμάσει από κοντά το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια έκθεση που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με «καθαρόαιμα» παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

Ο χαρακτηρισμός «καθαρόαιμα» ανήκει στον πρόεδρο του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) Ιωάννη Ψηφίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ?ΜΠΕ μιλά για τη διοργάνωση, στην οποία κυριαρχούν 23 αυτοκίνητα ? διαμάντια, όπως λέει, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όταν ρωτάται ποιο είναι το αγαπημένο του, απαντά: «Τολμώ να πω ότι τα αγαπώ όλα γιατί όλα έχουν από μία εξαιρετική ιστορία».

Σημειώνει, εξάλλου, ότι το σύνολο της αξίας των αυτοκινήτων που εκτίθενται στο περίπτερο 14 υπολογίζεται σε δύο εκατομμύρια ευρώ. Το ακριβότερο από αυτά θεωρεί πως είναι μια λευκή Jaguar XK 120 σπορ διθέσια που κέρδισε το ράλι Ακρόπολις το 1953 και η τιμή της φτάνει τα 200.000 ευρώ. Όσο για το πιο σπάνιο μοντέλο, εκτιμά πως είναι μια κατακόκκινη Lancia Aurelia του 1955 που κέρδισε το 1958 το ράλι Ακρόπολις. «Είναι από τα πολύ σπάνια αυτοκίνητα και κοστολογείται περίπου στα 150.000 ευρώ», επισημαίνει.

About m bonsu