Home / Διεθνή / Κάμερον: «Όχι αρκετά καλή» η πρόταση της ΕΕ

Κάμερον: «Όχι αρκετά καλή» η πρόταση της ΕΕ

«Κάνουμε πρόοδο»

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είπε την Παρασκευή ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις προτεινόμενες αλλαγές στη σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ, «δεν είναι αρκετά καλή» και σημείωσε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία.

Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ιδέα ότι θα πάρουμε κάτι χωρίς κανέναν κόπο, σημείωσε, λέγοντας ότι πολλοί έλεγαν ότι είναι αδύνατο (να υπάρξει σημείο επαφής» «και τώρα υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι» δήλωσε.

«Δεν είναι αρκετά καλή, χρειάζεται περισσότερη δουλειά, αλλά σημειώνουμε πρόοδο» είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του BBC.

Η Βρετανία αποσκοπεί σε συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έχοντας προαναγγείλει δημοψήφισμα «μέσα ή έξω από την ΕΕ» μετά την κατάρτιση των νέων όρων της παραμονής της στους «28».

Ο Ντ.Κάμερον έχει συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι Βρυξέλλες φέρεται να έχουν προτείνει να μπει «φρένο» στα εργασιακά επιδόματα, σε μία προσπάθεια να μην καταλήξουν οι συνομιλίες σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι αντιδράσεις ποικίλουν στα κράτη μέλη, τα οποία πρέπει να στηρίξουν τα σχέδια αυτά.

Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC αναφέρουν ότι ο Κάμερον θέλει να μπει «φρένο» στα επιδόματα για τέσσερα χρόνια και ότι κάποια κράτη-μέλη προτείνουν «πάγωμα» για δύο χρόνια με πιθανή επέκταση δύο ακόμα χρόνων σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το κράτος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των επιδομάτων σε μετανάστες.

Ωστόσο, αρκετές χώρες -ανάμεσά τους και η Πολωνία- αντιδρούν.

Newsroom ΔΟΛ

About admin