Home / Διεθνή / Κάμερον: Ενωμένοι με τη Γαλλία κατά της ISIS – Ζητά επιδρομές και στη Συρία

Κάμερον: Ενωμένοι με τη Γαλλία κατά της ISIS – Ζητά επιδρομές και στη Συρία

Έτοιμο να πλήξει θέσεις της ISIS και στη Συρία εμφανίζεται το Λονδίνο: Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, πως θα επιδιώξει αυτή την εβδομάδα να περάσει από το Κοινοβούλιο η απόφαση για επέκταση των επιδρομών. «Είμαστε ενωμένοι με τη Γαλλία στην κοινή απειλή» λέει, προσφέροντας στις γαλλικές δυνάμεις χρήση της βρετανικής βάσης στη Κύπρο.

Ο Κάμερον έχει προηγουμένως πει πως περιμένει πρώτα να συγκεντρώσει στήριξη στους βουλευτές πριν φέρει την απόφαση σε ψηφοφορία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε στο Παρίσι τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των επαφών κορυφής που θα έχει αυτή την εβδομάδα ο Ολάντ με στόχο τον συντονισμό της μάχης εναντίον της ISIS. Πριν πάει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Κάμερον βρέθηκε μαζί με τον γάλλο πρόεδρο στο θέατρο Bataclan, τον τόπο της αιματηρής ομηρίας της 13ης Νοεμβρίου.

Στις κοινές τους δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν στη συνέχεια στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, ο Κάμερον ανέφερε πως συμφωνήθηκε «η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ως σημαντικό στοιχείο ανέφερε τη συνεργασία στον τομέα πληροφοριών, και ιδιαίτερα την «χωρίς καθυστέρηση» συμφωνία για ανταλλαγή στοιχείων των επιβατών αεροπορικών συγκοινιών.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να ηττηθεί στη χώρα του το Ισλαμικό Κράτος» είπε ο Κάμερον. «Με τον πρόεδρο Ολάντ, είμαστε ενωμένοι στην αντιμετώπιση της κοινής απειλής» είπε.

«Αργότερα εντός της εβδομάδας θα παρουσιάσω στο Κοινοβούλιο συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της ISIS» είπε ο Κάμερον. «Είμαι πεπεισμένος πως η Βρετανία πρέπει να χτυπήσει την ISIS στη Συρία» υπογράμμισε.

Η βρετανική αεροπορία συμμετέχει στις επιδρομές εναντίον της ISIS μόνο στο Ιράκ, και ο πρωθυπουργός επιδιώκει τις τελευταίες εβδομάδες επέκταση των βρετανικών επιδρομών και στη Συρία. Η ανάλογη κοινοβουλευτική ήττα όμως του 2013 τον έχει αναγκάσει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500041222#ref=latestarticles

About basilis progressive