Home / Ειδήσεις / Κάλυψη του κόστους από τον ΕΟΠΥΥ για Botox στην ημικρανία

Κάλυψη του κόστους από τον ΕΟΠΥΥ για Botox στην ημικρανία

Η βουτουλινική τοξίνη τύπου Α, γνωστή από το σκεύασμα Botox κατά των ρυτίδων, χρησιμοποιείται πλέον και επισήμως στην Ελλάδα για τη θεραπεία της χρόνιας ημικρανίας, και μάλιστα το κόστος της καλύπτεται εδώ και εννέα περίπου μήνες από τον ΕΟΠΥΥ.

«Η χρόνια ημικρανία είναι μια υποκατηγορία της ημικρανίας, στην οποία ο πόνος εμφανίζεται πολύ συχνά, περισσότερες από τις μισές ημέρες του μήνα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Βικελής, νευρολόγος και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, ο οποίος μίλησε για τη θεραπεία στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων, το οποίο διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη.

«Παρά το ότι η επίσημη ένδειξη υπάρχει εδώ και περίπου ένα χρόνο, η βουτουλινική τοξίνη τύπου Α χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε ασθενείς με χρόνια ημικρανία. Πολλοί από αυτούς έχουν δει σημαντικότατη ύφεση, ενώ μια συχνή παρατήρηση είναι ότι οι χορηγήσεις δεν χρειάζεται να γίνονται τόσο συχνά, αλλά αρκούν δύο ή τρεις το χρόνο».

«Η χορήγηση γίνεται βάσει ειδικού εγκεκριμένου πρωτόκολλου με ενέσεις που γίνονται είτε στο υποδόριο (κάτω από το δέρμα), είτε εντός των μυών, στο μέτωπο, τους κροτάφους, το πίσω μέρος του κεφαλιού, τον αυχένα και τη ράχη. Τα 31 συγκεκριμένα σημεία που χορηγείται η βουτουλινική τοξίνη στην ημικρανία, είναι διαφορετικά (και πολύ περισσότερα) από αυτά στα οποία χορηγείται για αισθητικούς λόγους» επισημαίνει ο κ. Βικελής.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003018#ref=latestarticles

About Panos Dreamer