Home / Ειδήσεις / ”Ισχυροί κραδασμοί” για τη συγκυβέρνηση και ενώ τα δύσκολα έρχονται

”Ισχυροί κραδασμοί” για τη συγκυβέρνηση και ενώ τα δύσκολα έρχονται

Λαβωμένη βγήκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ψηφοφορία της Πέμπτης για τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μειώθηκε στους 153 βουλευτές, μετά τις διαγραφές Παναγούλη και Νικολόπουλου, και αυτό που φοβίζει πλέον τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι το τι θα συμβεί στις επερχόμενες ψηφοφορίες για το κρίσιμο θέμα του Ασφαλιστικού αλλά και για το δεύτερο -και βαρύτερο- πακέτο προαπαιτουμένων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου δημιουργείται σκηνικό τρόμου στο Μέγαρο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι παρά την προεκλογική δέσμευση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για εφαρμογή της συμφωνίας, στην πορεία καταγράφονται σημαντικές απώλειες που προκαλούν τριγμούς στην κυβερνητική σταθερότητα.

Των δύο διαγραφών προηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης η αποπομπή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλοτε στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σε δήλωσή του στα Νέα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, για τις πρόσφατες εκλογές, με βαριά καρδιά θεωρώντας ότι «δεν έπρεπε να λιγοψυχήσω τότε που το κόμμα είχε υποστεί διάσπαση και βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση».

Στη συνέχεια όμως, όπως επισημαίνει, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις και γι’ αυτό «δεν θέλησα να μπω στην κυβέρνηση, δεν έγινα ούτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Συνειδητά δεν έκανα ούτε μία ερώτηση στη Βουλή».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει, επίσης, ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τους 10 τελευταίους μήνες και πως «δεν ψάχνω για κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθώ», ενώ διευκρινίζει ότι παραμένει ενεργός στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη διαγραφή του Στάθη Παναγούλη, αυτή ήλθε μετά τη γραπτή δήλωσή του, που διένυμε συνεργάτης του βουλευτή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο Στ.Παναγούλης εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με τις αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500040692#ref=latestarticles

About basilis progressive