Home / Αθλητισμός / Ισοπεδωτική η Μπάρτσα μέσα στο Μπερναμπέου , 0-4 νίκησε την Ρεάλ

Ισοπεδωτική η Μπάρτσα μέσα στο Μπερναμπέου , 0-4 νίκησε την Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε έλεος στη «βασίλισσα» Ρεάλ, περνώντας νικηφόρα με 4-0 από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, για τη 12η αγωνιστική της Primera Division. Χάρη στα 2 γκολ του Σουάρες και τα άλλα 2 από Νεϊμάρ και Ινιέστα, οι Καταλανοί ξέφυγαν με 6 βαθμούς της δεύτερης Ρεάλ Μαδρίτης, στον βαθμολογικό πίνακα.

Δεν ξεκίνησε βασικός ο Μέσι για τους «μπλαουγκράνα» (μπήκε ως αλλαγή επιστρέφοντας από τραυματισμό), αλλά ο Σέρτζι Ρομπέρτο ήταν άξιος αντικαταστάτης του Αργεντινού στην επιθετική τριάδα.

Την ίδια ώρα, οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά δεν βοήθησαν απόψε τους γηπεδούχους που συμβιβάστηκαν με μια δεύτερη διαδοχική ήττα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή στη Σεβίλη. Λευκά μαντήλια κουνούσαν οι φίλαθλοι της Ρεάλ οι στον Ράφα Μπενίτεθ.

Αυτή είναι η 4η νίκη της Μπαρτσελόνα στα τελευταία 5 «clasico» με τη Ρεάλ αλλά και η μεγαλύτερή της νίκη κόντρα στη «βασίλισσα» μετά το 5-0 στο «Καμπ Νόου» το Νοέμβρη του 2010. Η Μπάρτσα είχε ξαναπετύχει 4 γκολ και την τελευταία φορά που πέρασε νικηφόρα από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2014. Με διαφορά τεσσάρων γκολ, η ομάδα της Καταλωνίας είχε νικήσει τον Μάιο του 2009 (6-2).

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (59′ Καρβαχάλ), Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες (55′ Ίσκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (27′ Ματιέ), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (56′ Μέσι), Ινιέστα (77′ Μουνίρ Ελ Χανταντί), Σέρτζι Ρομπέρτο, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Τους 16 βαθμούς έφτασε η Εσπανιόλ, μετά την εντός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Μάλαγα. Ο Ερνάν Πέρεθ σημείωσε και τα δύο γκολ των νικητών, στο 6ο και 20ο λεπτό. Η ομάδα της Ανδαλουσίας παραμένει χαμηλά στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με 9 βαθμούς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Σοσιεδάδ-Σεβίλη 2-0
(73′ Αχιρέτσε, 77′ Τσάμπι Πριέτο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4
(11′ και 74′ Λουίς Σουάρες, 39′ Νεϊμάρ, 53′ Ινιέστα)

Εσπανιόλ-Μάλαγα 2-0
(6′ & 20′ Πέρεθ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1500041019#ref=latestarticles

About basilis progressive