Home / Διάφορα / Ινδία: Πάνω από 2.200 νεκροί λόγω του καύσωνα

Ινδία: Πάνω από 2.200 νεκροί λόγω του καύσωνα

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Ινδίας καθώς το σφοδρό κύμα καύσωνα, που πλήττει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τη χώρα, έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 2.200 άτομα, γεγονός που επιβεβαίωσε η αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αν και κάποιες σποραδικές βροχοπτώσεις ανακούφισαν κάπως τους κατοίκους, η ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο υδράργυρος θα αγγίξει εκ νέου μέσα στις επόμενες ημέρες τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι τα νότια κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα. «Στο κρατίδιο Άντρα 1.636 άνθρωποι έχουν πεθάνει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο Π. Τούλσι Ράνι, ενώ ο αριθμός των νεκρών στο κρατίδιο Τελανγκάνα έφτασε τους 541. Επιπλέον 17 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ορίσα στο ανατολικό τμήμα και άλλοι εννέα σε άλλες περιοχές.

Ο φετινός καύσωνας στην Ινδία έχει αναγάγει το έτος 2015 ως τη δεύτερη φονικότερη χρονιά στην ιστορία της χώρας. Τα στοιχεία της EM- DAT, μία διεθνούς βάσης δεδομένων που αφορούν φυσικές καταστροφές επισήμαναν πως ο αριθμός των νεκρών είναι ο πέμπτος πιο θανάσιμος σε παγκόσμιο επίπεδο.

πηγή Tvxs

About m bonsu