Home / Ειδήσεις / Ιερώνυμος: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

Ιερώνυμος: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

Το «καρφί» του Αρχιεπισκόπου στον Φίλη

«Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση πριν τον αγιασμό στη Βουλή

Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα ήταν οι προτροπές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του. Οι δυο τους είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β’ Συνόδου, που ξεκίνησε τις έντεκα στη Βουλή στη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Εκκλησίας – κυβέρνησης.

«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής.

«Καλή φρόνηση σε ό,τι λέμε και σε ό,τι κάνουμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο τέλος του αγιασμού των βουλευτών, ρίχνοντας ένα ξεκάθαρο καρφί στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτισε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης.

Δείτε τον ασπασμό του Τσίπρα στον Ιερώνυμο 

Από πολύ νωρίς όλες οι πτέρυγες της Βουλής είχαν κατακλυστεί από τους βουλευτές. Στα πρώτα υπουργικά έδρανα, και δίπλα από τον πρωθυπουργό κάθισαν κατά σειρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Απόντες από την τελετή ήταν οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.


Στην… ψαλμωδία το έριξε ο Φίλης 

Τι και αν έχει βάλει «φωτιά» στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, το έριξε στην ψαλμωδία σιγοντάροντας τον Αρχιεπίσκοπο στην τελετή Αγιασμού. Τον προβληματισμό των ακροβολισμένων κοινοβουλευτικών συντακτών για το αν ψέλνει ο υπουργός τον έλυσε ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας στεκόταν δίπλα στον κ. Φίλη και αφού έγειρε προς το μέρος του για να ακούσει αν όντως ψέλνει, χαμογελώντας έκανε νεύμα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κουνώντας καταφατικά το κεφάλι.

Μαζί με τον κ. Φίλη έψαλλαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ αλλά και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Δείτε φωτογραφίες

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαιρετά τον Αρχιεπίσκοπο


Ο Νίκος Παππάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Νίκος Φίλης

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis