Home / Διεθνή / Ιβάνκα: Το μυστικό όπλο του Τραμπ…

Ιβάνκα: Το μυστικό όπλο του Τραμπ…

Ο διάσημος μπαμπάς της την προόριζε για κληρονόμο της αυτοκρατορίας του. Χθες, η ξανθιά με ύψος 1,80 μ. κόρη του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέδειξε περίτρανα πως είναι άξια κόρη του μπαμπά της, αφού με την ομιλία της πιθανότατα πρόσθεσε πολλούς πόντους στη δυναμική του πατέρα της για την προεδρία.

Η χθεσινή τελευταία βραδιά της κεντρικής διάσκεψης του κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων χαρακτηρίζεται από πολλούς ακροατές ως η «βραδιά της Ιβάνκα Τραμπ» που έκλεψε την παράσταση με την ομιλία για τον πατέρα της. Η34χρονη Ιβάνκα πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον χαρισματικό Τεντ Κρουζ και με θάρρος που και η ίδια δεν γνώριζε ότι είχε μίλησε ενώπιον εκατομμυρίων ακροατών.

ivanaa

«Στους ανθρώπους σε όλη την Αμερική λέω ότι όταν έχετε τον πατέρα μου στο πλευρό σας, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανησυχήσετε ότι θα σας απογοητεύσουν. Θα αγωνιστεί για σας κάθε στιγμή, με όποιον τρόπο χρειαστεί», είπε με το που ανέβηκε στη σκηνή υπό τους ήχους του «Here comes the Sun» των Beatles.

ivankaa1

Η Ιβάνκα, πρώην μοντέλο, επιχειρηματίας και μητέρα τριών παιδιών, ίσως είναι το μοναδικό δυνατό asset στον αγώνα του Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει την άποψη των γυναικών για το άτομό του. Σημειωτέον ότι το γυναικείο κοινό είναι η αχίλλειος πτέρνα του Τραμπ, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές και ειδικούς προεκλογικών αγώνων.

Η 34χρονη άδραξε την ευκαιρία να φωνάξει από μικροφώνου ότι ο πατέρας της είναι «τυφλός στο χρώμα και ουδέτερος στο γένος» (δηλ. δεν κάνει διακρίσεις ούτε με βάση το χρώμα κάποιου, ούτε με γνώμονα αν είναι άνδρας ή γυναίκα) και επίσης ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της καριέρας του έδινε στις γυναίκες τους μισθούς που πραγματικά άξιζαν. Παράλληλα, τόνισε και την πρόθεση του πατέρα της να βελτιώσει τις παροχές για τα παιδιά.

Απευθυνόμενοι στους ανένταχτους ψηφοφόρους, μια κρίσιμη «δεξαμενή» ψήφων για την κούρσα προς τον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα είπε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της δημοκρατική ή ρεπουμπλικάνα και ότι ο πατέρας της «θα καλέσει κοντά του τους καλύτερους και εξυπνότερους ανθρώπους και από τα δύο στρατόπεδα».

tramp iv

«Απευθύνεται στους νέους, στις γυναίκες, στις εργαζόμενες μητέρες, σε φιλόδοξους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν αυτό που εκείνη μπορεί να κάνει. Είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα», ανάφερε στο Bloomberg o αδελφός της, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές προεκλογικών αγώνων θεωρούν ότι πρόκειται για μια ανθρωπίστρια με πλήρη επίγνωση της καλής της θέσης και με θέληση να βοηθά τους άλλους, αλλά και να ρίξει γέφυρες μεταξύ του πατέρα της και των γυναικών. Είναι ένας θηλυκός Τραμπ, πιο εξευγενισμένος και πιο φίνος βέβαια, αλλά σίγουρα μια Τραμπ…

ivanka1

Με τη μητέρα της Ιβάνα που, την εποχή του επεισοδιακού διαζυγίου της από τον Ντόναλντ, είχε πει το θρυλικό: «Don’t get mad…Get it all!»

Όπως μάλιστα μαρτυρούν και τα αδέλφια της, η ίδια καταφέρνει να κάνει πιο ανθρώπινο και προσιτό και τον τραχύ Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλοί χαρακτήρισαν την παρουσία της ως «θετική» για το Λευκό Οίκο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη μηχανή αναζήτησης Google καταγράφηκαν περισσότερες έρευνες για την Ιβάνκα Τραμπ, παρά για τον πατέρα της.

Άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί (;) η ίδια δεν έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Όσο για την προσωπική της ζωή; Είναι παντρεμένη με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζάρεντ Κάσνερ, από το 2009.

ivank9

Ταξιδεύει συνεχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (είναι αντιπρόεδρος του κολοσσού του Τραμπ), αλλά αν ένα από τα παιδιά της αρρωστήσει, τότε ακυρώνει τα πάντα.

ibanka1

Δεν την ενοχλεί η κακή κριτική ως κόρη του Ντόναλντ Τραμπ και η ίδια συνηθίζει λέει: «Όταν είσαι εκτεθειμένος στα μάτια του κοινού, είναι πολύ αντιπαραγωγικό να σκέφτεσαι πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Απλά, πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Αν κάποιος θέλει να έχει εσφαλμένη άποψη για μένα, χωρίς να με γνωρίζει δεν ενοχλεί ιδιαίτερα, εκτός αν κάνω κάτι που ενισχύει αυτή την άποψη».

Είναι επιστήθια φίλη της Τσέλσι Κλίντον, ωστόσο οι δυο τους έχουν επιλέξει να μην εμφανίζονται μαζί δημόσια όσο διαρκούν οι εκλογές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico», πάντως, οι συνεχόμενες προσβολές που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι γονείς τους, είναι πιθανό να καταστρέψουν κάθε πιθανότητα αναθέρμανσης της φιλίας τους.

ivanka tselsi

clinton trampa

πηγή : newmoney.gr

About Kostas Athanasoulis