Home / Ειδήσεις / Θ. Δρίτσας: Το ΤΑΙΠΕΔ αυθαιρετεί

Θ. Δρίτσας: Το ΤΑΙΠΕΔ αυθαιρετεί

Με εκτενή δήλωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας (πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) κάνει λόγο για αυθαιρεσία του ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υπερβεί τον ρόλο της.

Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι «σήμερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αυθαίρετα «τρέχει» τη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ παρακάμπτοντας μάλιστα και αγνοώντας ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση του ΟΛΠ, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε λάβει από εμένα σχετική επιστολή».
Τονίζει ότι «εάν αληθεύουν πράγματι οι καταγγελίες και οι πληροφορίες ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το πολύ τη Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει και θα εισηγηθεί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση την έγκριση του σχεδίου παραχώρησης, που είναι απολύτως άγνωστο ποιοι αναρμόδιοι το συνέταξαν, τότε είναι βέβαιο ότι το ΤΑΙΠΕΔ αυθαιρετεί».
Σημειώνει, τέλος, ότι «η δε υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να μην παραβλέψει στοιχειώδεις κανόνες ως προς το ρόλο της και τις αρμοδιότητες της και να μην τους υπερβεί».

About m bonsu