Home / Διεθνή / Θύμα ένοπλης οργάνωσης έπεσε ο γιος του Καντάφι

Θύμα ένοπλης οργάνωσης έπεσε ο γιος του Καντάφι

Ο επιχειρηματίας Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, κρατήθηκε για πολλές ώρες από άγνωστη ένοπλη οργάνωση στο Λίβανο προτού τελικά αφεθεί ελεύθερος.

Η λιβανική αστυνομία παρέλαβε τον Χάνιμπαλ Καντάφι και τον ανακρίνει, δήλωσαν οι Αρχές, χωρίς να διευκρινίσει πού απελευθερώθηκε.

Άλλη πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Χάνιμπαλ Καντάφι «απήχθη από μια ένοπλη οργάνωση στην περιοχή της Μπεκάα, ενώ ερχόταν από τη Συρία, και αφέθηκε ελεύθερος τη νύχτα της Παρασκευής στην ίδια περιοχή».

Το πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως οι απαγωγείς ζητούσαν «πληροφορίες για τον Μούσα Σαντρ», τον επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού συμβουλίου ο οποίος εξαφανίσθηκε στη διάρκεια επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει το 1978 στη Λιβύη, και επιβεβαίωσε πως ο Καντάφι απήχθη στην περιοχή της Μπεκάα.

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι εμφανίσθηκε χθες το βράδυ σε βίντεο που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό λιβανικό κανάλι αλ-Ζαντίντ για να δηλώσει πως «είναι καλά».

Στο βίντεο καλούσε «όλους όσοι έχουν αποδείξεις για την υπόθεση του ιμάμη Μούσα Σαντρ να τις παρουσιάσουν χωρίς καθυστέρηση».

Μετά την εξαφάνιση του ιμάμη, η σιιτική κοινότητα του Λιβάνου θεωρούσε υπεύθυνο τον Μουάμαρ Καντάφι, η οικογένεια του οποίου δεν ήταν ευπρόσδεκτη στον Λίβανο.

Γεννημένος το 1975, ο Χάνιμπαλ Καντάφι είναι παντρεμένος με ένα μοντέλο από τον Λίβανο, την Αλίν Σκαφ.

Το 2008, ενώ ο πατέρας του ήταν ακόμη στην εξουσία, είχε συλληφθεί σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ελβετία κατηγορούμενος ότι άσκησε βία σε βάρος μελών του προσωπικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1500045468#ref=latestarticles

About basilis progressive