Home / Ειδήσεις / Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του 18χρονου που έχασε τη ζωή του στο Μόναχο

Θρήνος και σπαραγμός στην κηδεία του 18χρονου που έχασε τη ζωή του στο Μόναχο

Έστειλαν στεφάνια Τσίπρας, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης

Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη, παρουσία των γονιών και των δύο αδελφών του που έφτασαν από την Γερμανία αργά το μεσημέρι

Το κλάμα περίσευε, η θλίψη ξεχείλιζε και τα γιατί έδιναν και έπαιρναν, στο χωριό Άρατος Ροδόπης, το οποίο σύσσωμο αποχαιρέτησε σήμερα, τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, έχοντας καταφέρει να σώσει την αδερφή του από την ίδια τραγική μοίρα.

Η κηδεία έγινε παρουσία της οικογένειας του που έφτασε από την Γερμανία αργά το μεσημέρι. Ο πατέρας ήταν σκέτο ράκος όπως και η μάνα που μοιρολογούσε. Εκεί και τα δύο αδέλφια από τα τρίδυμα, ο Σουνάϊ και η Γκιουλφέρ. Εν πομπή το φέρετρο μεταφέρθηκε στο χώρο των νεκροταφείων όπου ήταν ο δήμαρχος Φιλύρας, Αμέτ Ριτβάν, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου. Μετά τις ευχές που διαβάστηκαν η σορός οδηγήθηκε στα μουσουλμανικά νεκτροταφεία όπου κι έγινε η ταφή. Η μάνα και οι γυναίκες συγγενείς δεν πηγαίνουν στα μνήματα και παρακολουθούσαν από απόσταση. «Από τρίδυμα μείναμε με δίδυμα, απίστευτο» έλεγε ο πατέρας που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το κακό που τους βρήκε. Ποια λόγια παρηγοριάς να πεις στην μάνα αναρωτιούνταν κοντινοί φίλοι της οικογένειας.

Η αδερφή του 18χρονου την οποία έσωσε με τίμημα τη ζωή του

Στο πατρικό του σπίτι τα θερμά συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή, οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας, Σταμάτης Κουρούδης, πολιτευτές, αντιπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στεφάνια με τα θερμά τους συλλυπητήρια έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του Χουσεϊν έγινε δημοσία δαπάνη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ο πατέρας δέχεται τα συλλυπητήρια από τον κ. Κουρουμπλή

Η μάνα του αδικοχαμένου 18χρονου

Ο τρίδυμος αδελφός του θύματος των τρομοκρατών

Αποχαιρετισμοί από μητροπολίτη και μουφτή

«Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο, είμαστε δίπλα σας, να στηρίξετε τα άλλα δυο παιδιά σας» με λόγια αγάπης ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που γιορτάζει σήμερα απευθύνθηκε στους χαροκαμένους γονείς την μάνα και τον πατέρα του 18χρονου θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μόναχο.

Έφτασε στον Άρατο την ώρα της κηδείας, καλησπέρισε τους συγκεντρωμένους μουσουλμάνους που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου έξω από το σπίτι και κατευθύνθηκε στο σπίτι της γιαγιάς που ήταν και η φιλόξενη φωλιά της οικογένειας κάθε καλοκαίρι που ερχόταν από την Γερμανία για διακοπές. Όταν έφθασε η σορός του νέου οι συνομήλικοι φίλοι του, κορίτσια και αγόρια, βούρκωσαν. Μια γειτόνισσα δεν άντεξε και λιποθύμησε χτυπώντας στο τσιμεντένιο δάπεδο. Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στο χώρο της κηδείας ο μουφτής Μέτσο Τζεμαλί ενώ τα αποχαιρετιστήρια λόγια απηύθυνε ο γραμματέας κ. Μουσταφά.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis