Home / Αυτοκίνητο / Θετικό το ξεκίνημα της χρονιάς για την Peugeot στην Ελλάδα

Θετικό το ξεκίνημα της χρονιάς για την Peugeot στην Ελλάδα

Καθοριστικό ρόλο στην θετική πορεία της φίρμας στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο διαδραμάτισε, σύμφωνα με την Peugeot, το ανανεωμένο 208 το οποίο αντιπροσωπεύει τις 193 από τις συνολικά 495 πωλήσεις της για τον πρώτο μήνα της χρονιάς.

«Με το δεξί» μπήκε το 2016 για την Peugeot η οποία τον Ιανουάριο του 2016, κατέκτησε την τρίτη θέση σε ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ.

Καταγράφοντας συνολικά 495 ταξινομήσεις για τον πρώτο μήνα του έτους, η γαλλική φίρμα εξασφάλισε μερίδιο αγοράς 8,7% στην αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων και 10,3% στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Όπως επισημαίνεται από την γαλλική φίρμα καθοριστικό ρόλο στα θετικά μεγέθη διαδραμάτισε το ανανεωμένο Peugeot 208 το οποίο έχει στις τεχνολογικές περγαμηνές του τον βραβευμένο ως «Διεθνής Κινητήρα της Χρονιάς» της κατηγορίας του, για το 2015, τον αποδοτικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων αλλά και ένα ρεκόρ οικονομίας καυσίμου χάρη στον κινητήρα πετρελαίου Blue Hdi των 100 ίππων.

auto.in.gr

About Kostas Athanasoulis