Home / Αθλητισμός / Θεσμοθέτηση ποσοστού από το στοίχημα ζήτησαν οι Λίγκες

Θεσμοθέτηση ποσοστού από το στοίχημα ζήτησαν οι Λίγκες

Χρήματα από το στοίχημα και συγκεκριμένα τη θεσμοθέτηση ποσοστού από τις εταιρείες που διοργανώνουν νόμιμα στοίχημα στην Ελλάδα, ζήτησαν, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας και Φούτμπολ Λιγκ, Γ. Μποροβήλος και Σπ. Καλογιάννης, αντίστοιχα σε συνάντηση που έγινε στις 20/1 και το πραγματικό της περιεχόμενο φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση προβλέπει ποσοστό 1% από κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα δυνάμει του νόμου 4002.2011. Οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υποστήριξαν ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν τη διακριτική ονομασία των ομάδων περιλαμβάνοντάς τες στα κουπόνια τους, χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Τόνισαν δε ότι στο εξωτερικό υπάρχει πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων μέσω απόδοσης ποσοστού. Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, άκουσε τα επιχειρήματά τους και δεσμεύθηκε να ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των εταιρειών διοργάνωσης στοιχήματος προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν τις προθέσεις τους.

Στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας σήμερα Παρασκευή 22/1 η πρόταση αυτή θα αποτελέσει εισήγηση προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με το υπό εκπόνηση αθλητικό νομοσχέδιο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/304973/thesmothetisi-posostou-apo-to-stoihima-zitisan-oi-liges/#ixzz3xyEcRntx
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati