Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Θεσμική συνάντηση ΠΣΑΤ με Υπευθύνους Τύπου Super League και ΠΑΕ

Θεσμική συνάντηση ΠΣΑΤ με Υπευθύνους Τύπου Super League και ΠΑΕ

Συνάντηση με τους υπευθύνους Τύπου και Επικοινωνίας της Super League και των ΠΑΕ, πραγματοποιηθήκε σήμερα (16/9/15) στα γραφεία του ΠΣΑΤ.

Αντικείμενό της, η διαμόρφωση κοινού πλαισίου, αρχών και κανόνων για την ομαλή δημοσιογραφική λειτουργία των ΜΜΕ στις αθλητικές δράσεις των ΠΑΕ.

Ειδικότερα, μετά από αναλυτική και διεξοδική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα της συνάντησης, υπήρξε συμφωνία:

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Σε ότι αφορά στη λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από τις ΠΑΕ, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που εντοπίζονται σε κάποιες απ’ αυτές και εξετάστηκαν οι λύσεις που απαιτούνται για την επιλύσή τους.

Πρόσβαση ΜΜΕ

Επιβεβαιώθηκε ο σεβασμός στους συναδέλφους Μέλη των Ενώσεων και ΠΣΑΤ, ως προς το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασής στους χώρους εργασίας εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Με ευθύνη των Υπευθύνων Τύπου – Επικοινωνίας των ΠΑΕ θα αποτρέπεται η πρόσβαση μη δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας των ΜΜΕ.

Παραβατικές Συμπεριφορές

Με ευθύνη των Υπευθύνων Τύπου – Επικοινωνίας των ΠΑΕ:

Θα αποβάλλονται από τους χώρους εργασίας των ΜΜΕ οι επιδεικνύοντες παραβατική συμπεριφορά δημοσιογράφοι.
Θα υπάρχει ενημέρωση του ΠΣΑΤ για συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές δημοσιογράφων

Συνεντεύξεις Τύπου – Πληροφόρηση

Αποφασίστηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της παρουσίας μόνον των δημοσιογράφων στην αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου.

Επίσης η παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης για την ομαλή και σωστή εργασία των συναδέλφων στους χώρους εργασίας εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Από πλευράς ΠΣΑΤ επισημάνθηκε επι πλέον η βούληση του Συνδέσμου για νέα νομοθετική ρύθμιση ως προς την ασφάλιση των επαγγελματιών δημοσιογράφων εργαζομένων στα Γραφεία Τύπου – Επικοινωνίας των ΠΑΕ στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς ΠΣΑΤ, ο Πρόεδρος Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Θοδωρής Νταβέλος, η Β΄ Αντιπρόεδρος Χριστίνα Αμερικάνου, ο Γενικός Γραμματέας Φώντας Χήτας και το μέλος του Δ.Σ. και Έφορος Α’ Φάνης Σκύφτας.

Aπό πλευράς Super League και ΠΑΕ οι υπεύθυνοι Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Πιερ Κοσμίδης, Δημήτρης Μαυροειδάκος (Super League), Κώστας Καραπαπάς, Θωμάς Μπίχτας (Ολυμπιακός), Σταμάτης Γαρρής, Σπύρος Σιαμπλής (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Δημάτος (ΑΕΚ), Παύλος Κατώνης (Ατρόμητος), Γιώργος Μπιτσικώκος (Πανιώνιος), Σωτήρης Κλειδαράς (Λεβαδειακός).

πηγή sport fm

About m bonsu