Home / Ειδήσεις / Θεοδωράκης: Σε κέντρα κλειστού τύπου όσοι δεν δικαιούνται άσυλο

Θεοδωράκης: Σε κέντρα κλειστού τύπου όσοι δεν δικαιούνται άσυλο

Μέχρι την απέλασή τους

Αθήνα
Όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, θα μένουν σε κέντρα κλειστού τύπου, συμφώνησαν χθες, Παρασκευή, οι πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ των αρχηγών να υπάρξει η απαραίτητη φροντίδα για τους πρόσφυγες που έφυγαν από εμπόλεμες περιοχές (κυρίως Σύρους), αλλά όσοι δεν διώκονται στις πατρίδες τους και δεν κινδυνεύουν οι ζωές τους, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Μέχρι την απέλασή τους, αυτοί θα διαμένουν σε κέντρα κλειστού τύπου (τύπου Αμυγδαλέζας).

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωράκης εάν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρότεινε τη δημιουργία μιας θέσης υπερυπουργού για το θέμα του προσφυγικού με επικεφαλής τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επανέλαβε πως δεν προχώρησε σε ονόματα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμη πως θα υπάρξει spot στα αραβικά που θα ενημερώνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα τουρκικά παράλια για τα κλειστά σύνορα και θα τους καλεί να μην εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Επίσης, είπε πως στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όλες οι πλευρές αποδέχτηκαν πως θα πρέπει να υπάρξει φύλαξη των συνόρων, χωρίς να ακουστούν θέσεις περί αδυναμίας ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis