Home / Ελλάδα / Θαλασσόκοσμος Κρήτης: Ένα μαγευτικό ταξίδι στον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!!

Θαλασσόκοσμος Κρήτης: Ένα μαγευτικό ταξίδι στον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!!

Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης είναι το Ενυδρείο Κρήτης-CRETAquarium.

Βρίσκεται στο Β.Δ. τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών όπου μαζί με τα κτιριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη απαρτίζει τον ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟ.

Το CretAquarium αποτελείται από 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών που κυμαίνονται από 125 ως 900.000 λίτρα και με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρα θαλασσινού νερού, δημιουργώντας 100 διαφορετικά σημεία παρατήρησης για 2,500 περίπου Μεσογειακούς και τροπικούς οργανισμούς.
Ο επισκέπτης που επιθυμεί να περιεργαστεί το σύνολο των οργανισμών και των εκθεμάτων θα πρέπει να αφιερώσει περίπου 2 ώρες.

Στη διαδρομή με τα ενυδρεία, σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και πρωτοποριακές διαδραστικές εφαρμογές, όπως “info-points με οθόνες αφής, προβολές από video projectors, παρατηρήσεις μικροσκοπικών ειδών σε μικροσκόπια και στερεοσκόπια, παρατηρήσεις του εσωτερικού των ενυδρείων με περισκόπιο βαθυσκάφους συμπληρώνουν τη βιωματική εμπειρία του επισκέπτη, ενισχύουν την πληροφόρηση και υποστηρίζουν τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αντίληψης για τη δομή και τη λειτουργία του μεσογειακού θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.cretaquarium.gr/

spondilota5

spondilota11

aspondila3

spondilota14

Θαλασσόκοσμος Κρήτης

aspondila5

spondilota3

aspondila2

spondilota4

spondilota1

spondilota8

spondilota2

aspondila1

spondilota17

spondilota13

spondilota21

 

 

 

 

About maryav