Home / Αυτοκίνητο / Η SEAT επενδύει 3.3 δις ευρώ για εξοπλισμό και R&D

Η SEAT επενδύει 3.3 δις ευρώ για εξοπλισμό και R&D

Η επένδυση θα υλοποιηθεί έως το 2019 και αφορά την ανάπτυξη νέων οχημάτων στα πλαίσια των R&D projects του Τεχνικού Κέντρου της SEAT

Με στόχο την προώθηση ανάπτυξης νέων οχημάτων στα πλαίσια των R&D projects του Τεχνικού Κέντρου της SEAT, καθώς και στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell, η SEAT ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 3.3 δις ευρώ μεταξύ 2015–2019. Το ποσό των 3.3 δις ευρώ αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού που ανακοινώθηκε από τον Όμιλο Volkswagen τον περασμένο Μάιο.
Η SEAT είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που ενισχύεται από το δικό της Τεχνικό Κέντρο (CTS) που φέτος γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1.4 δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Από την αρχή της λειτουργίας του, το Τεχνικό Κέντρο (CTS) διαμόρφωσε το γενετικό υλικό της SEAT και ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την κατασκευή σημαντικών μοντέλων όπως το Leon, Ibiza, Toledo, Alhambra, Gredos, Marbella, Cordoba, Altea και Arosa. Τα μοντέλα αυτά κατασκευάστηκαν βάσει μιας κοινής φιλοσοφίας και σχεδιαστικής υπογραφής που προσδίδουν τον χαρακτήρα και τη δυναμική της SEAT. Επιπλέον, το CTS συμμετέχει σε προγράμματα του Ομίλου Volkswagen με αντικείμενα την ανάπτυξη state-of-the-art τεχνολογιών, χρήση οικολογικών κινητήρων, συνδεσιμότητα, το σχεδιασμό και την ασφάλεια.
Μέσα στα τελευταία αυτά 40 χρόνια, το Τεχνικό Κέντρο της SEAT έχει καταστεί ο κύριος τοπικός και εθνικός βιομηχανικός οδηγός και συμβάλλει καταλυτικά στην τεχνολογική ανάπτυξη μεταξύ επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και προμηθευτών της εταιρείας σε όλη την Ισπανία. Σήμερα το CTS βρίσκεται σε μία περιοχή 200.000 m2 και απασχολεί περισσότερους από 900 μηχανικούς και τεχνικούς οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 1.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το πρώτο νέο μοντέλο, από τα τέσσερα, που θα να λανσαριστεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της νέας επιθετικής εμπορικής πολιτικής της SEAT, θα είναι το compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της μάρκας στην κατηγορία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/auto/article/306214/i-seat-ependuei-33-dis-euro-gia-exoplismo-kai-rd/#ixzz3zICwFryc
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati