Home / Αυτοκίνητο / Η Seat ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία

Η Seat ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία

Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία Seat, με την βοήθεια της μητρικής εταιρείας VW, υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων μοντέλων.

Στόχος της μάρκας είναι να συμπληρώσει τη γκάμα της με νέες προτάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης.

Ένα πρώτο δείγμα της προσπάθειας που κάνει η ισπανική μάρκα, είναι το νέο SUV που θα εμφανιστεί το 2016 στη τελική του μορφή.

Αποκαλύφθηκε στην φετινή έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η τελική μορφή του θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης το 2016.

Είναι η πρώτη προσπάθεια της φίρμας στη κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Η δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ξεκινά με την φάση της διαδικασίας σχεδίασης στο Seat Design Center. Παράλληλα με αυτή την φάση, το τεχνικό τμήμα αναλύει το έργο των σχεδιαστών, βελτιώνει το αμάξωμα και το εσωτερικό του, ελέγχει την εργονομία και τις τεχνικές προδιαγραφές και εγκαθιστά την μελλοντική εφαρμογή του σχεδίου.

Μόλις προσδιοριστεί η αναπτυξιακή διαδικασία του μοντέλου τότε αναλύεται η αρχιτεκτονική του συνοχή.

Σε αυτή τη φάση, η αεροδυναμική, η ακαμψία και η αποτελεσματικότητα του πλαισίου έχουν επίσης μελετηθεί, όπως και η ψύξη και ο κλιματισμός μεταξύ άλλων.

Πριν μετατραπεί το εικονικό μοντέλο σε πραγματικό, το τεχνικό κέντρο της Seat (CTS) που γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και εργαλείων συναρμολόγησης.

Διεξάγει την πρώτη στατική και δυναμική προσομοίωση οδηγικής συμπεριφοράς, τόσο για τα επιμέρους στοιχεία όσο και για το πλήρες μοντέλο και αυτά τα υποβάλλει σε εικονικά crash-tests καθώς και σε άλλες δοκιμές ασφάλειας.

Το CTS εργάζεται συνεχώς για την ενσωμάτων καινοτομιών στα μοντέλα της μάρκας. Η συνδεσιμότητα με φορητές συσκευές, η αναβάθμιση του συστήματος Infotainment, το σύστημα σύνδεσης Car-2-Car και ο έλεγχος των λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω smartphone θα αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά των μοντέλων της μάρκας κατά τα προσεχή έτη.

Το τεχνικό κέντρο διεξάγει 55.000 προσομοιώσεις και περισσότερα από 1.200.000 χιλιόμετρα στην τελική φάση δοκιμών κάθε έτους.

Το 2014 εργάστηκε πάνω σε 360 project και ανέπτυξε 58 πρωτότυπα. Καταλαμβάνει έκταση 200.000 τ.μ., περισσότεροι από 900 μηχανικοί εργάζονται εκεί.

Η Seat είναι ένα από τους βασικούς πυλώνες της ισπανικής βιομηχανίας και η κύρια εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα το 10% του ισπανικού ΑΕΠ.

Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξαρτώνται από την παραγωγή της μάρκας, η οποία άμεσα ή έμμεσα απασχολεί περίπου 70.000 άτομα.

About totritomati