Home / Επιστήμη-Τεχνολογία / Η Google στηρίζει την άρνηση της Apple να «χακάρει» το iPhone

Η Google στηρίζει την άρνηση της Apple να «χακάρει» το iPhone

«Ανησυχητικό προηγούμενο»

Αθήνα
Η Google στέκεται στο πλευρό της Apple σε ό,τι αφορά την άρνησή της να «σπάσει» το λογισμικό του iPhone προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα του FBI για την επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Σε μία σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι υποστηρίζει την άρνηση του επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ να δώσει πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο περιεχόμενο του τηλεφώνου που ανακτήθηκε από έναν από τους δράστες της επίθεσης του Δεκεμβρίου.

Ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα αντισταθεί στη δικαστική απόφαση να παράσχει «εύλογη τεχνική βοήθεια» στο FBI, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ζητά από την Apple να χακάρει τους χρήστες της και να υπονομεύσει δεκαετίες επιτευγμάτων σε θέματα ασφάλειας», ενώ τόνισε ότι η δικαστική απόφαση έχει «επιπτώσεις πολύ πέραν της εν λόγω υπόθεσης».

Ο Σούνταρ Πιτσάι έσπευσε να υποστηρίξει την άποψη αυτή, επισημαίνοντας ότι η βοήθεια που παράσχουν οι εταιρείες στις αρχές ασφαλείας βάσει δικαστικών εντολών «είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να τους ζητήται να επιτρέψουν το χακάρισμα των συσκευών και των δεδομένων των πελατών τους».

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ανησυχητικό προηγούμενο» τόνισε ο επικεφαλής της Google.

Απόψεις σαν και αυτή υποστήριξαν και άλλα ονόματα της Σίλοκον Βάλεϊ, όπως ο συνιδρυτής του WhatsApp Γιαν Κουμ.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis