Home / Αθλητισμός / Η Χιλή προκρίθηκε στoν τελικό με 2-1 το Περού

Η Χιλή προκρίθηκε στoν τελικό με 2-1 το Περού

Η διοργανώτρια Χιλή πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, καθώς νίκησε με 2-1 το Περού στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ της Αργεντινής και της Παραγουάης. Η Χιλή νίκησε και πήρε το εισιτήριο για τον 5ο τελικό Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα σηκώσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Εντουάρντο Βάργκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ. Ανοιξε το σκορ στο 42′ και χάρισε μετέπειτα την πρόκριση -με φοβερό σουτ- στο 64′, απαντώντας στην προσωρινή ισοφάριση των φιλοξενούμενων με αυτογκόλ του Μεδέλ στο 61ο γκολ. Οι Περουβιανοί το πάλεψαν, αλλά έμειναν από το 20′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σαμπράνο.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Ρόχας, Αλμπορνός (46′ Μένα), Ντίας (46′ Πιζάρο), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (86′ Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας.

Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (73′ Γιοτούν), Κουέβα (27′ Ράμος), Καρίγιο (73′ Πιζάρο), Φαρφάν, Γκερέρο.

Πηγή:http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1500008799#ref=latestarticles

About Panos Dreamer