Home / Οικονομία / Η υποδοχή των προσφύγων αναμένεται να στοιχίσει 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Η υποδοχή των προσφύγων αναμένεται να στοιχίσει 10 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Η υποδοχή ενός αριθμού αιτούντων άσυλο χωρίς ιστορικό προηγούμενο αναμένεται να στοιχίσει στη Γερμανία περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, ποσό τετραπλάσιο από το περυσινό, με βάση υπολογισμούς που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στη σημερινή της έκδοση.

Η άνοδος του εκτιμώμενου προϋπολογισμού από τη FAZ είναι απευθείας ανάλογη προς τον αριθμό των προσφύγων: έως και 800.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία εντός του 2015, από 203.000 την περασμένη χρονιά, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο το καλοκαίρι.

Πριν η γερμανική κυβέρνηση αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της, είχε καταρτίσει σε μια σύνοδο για την κρίση των προσφύγων τον Ιούλιο έναν προϋπολογισμό ύψους 5,6 δισ. ευρώ για την υποδοχή 450.000 προσώπων φέτος, υπενθυμίζει η συντηρητική εφημερίδα.

Με την ραγδαία αύξηση των αφίξεων στο γερμανικό έδαφος, το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μοιάζει να «συνάδει» με τις εκτιμήσεις των διαφόρων κυβερνητικών φορέων της χώρας σε ομοσπονδιακό, κρατιδιακό και τοπικό επίπεδο, αναφέρει η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

 

About totritomati