Home / Κόσμος / Η Ρωσία καλεί την Ευρώπη να μην προπαγανδίζει το «ναι» στο δημοψήφισμα

Η Ρωσία καλεί την Ευρώπη να μην προπαγανδίζει το «ναι» στο δημοψήφισμα

Κριτική στους Ευρωπαίους πολιτικούς παράγοντες που παίρνουν ανοιχτά θέση υπέρ του «ναι» επεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας ασκεί η Ρωσία.

Για πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ που «εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα», έκανε λόγο ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, καλώντας παράλληλα την ΕΕ να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει φυσικά ένα στοιχείο σύγχυσης. Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι’ αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δεν θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η ΕΕ θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν τίθεται θέμα Grexit, καθώς η ΕΕ δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. «Κατά πρώτον τέτοια διαδικασία, τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε διαμορφωθεί στην ΕΕ και κατά δεύτερον, το γεγονός αυτό θα συνιστούσε προηγούμενο για άλλες χώρες, τη στιγμή που δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα στη σημερινή ΕΕ», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

About totritomati