Home / Διεθνή / Η Ρωσία διαψεύδει ότι κατασκευάζει αεροπορική βάση στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Η Ρωσία διαψεύδει ότι κατασκευάζει αεροπορική βάση στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Μόσχα, Ρωσία

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει τη δημιουργία μιας δεύτερης αεροπορικής βάσης στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ρωσικός στρατός, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης και έκαναν λόγο για την κατασκευή βάσης στο Καμισλί, σε περιοχή που κατοικείται από Κούρδους.

«Καμία νέα αεροπορική βάση […] για τα ρωσικά αεροσκάφη δεν κατασκευάστηκε, ούτε προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο» στο έδαφος της Συρίας, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ίγκορ Κονασένκοφ.

Επικαλούμενα αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι 200 ρώσοι στρατιώτες κατασκευάζουν ένα αεροδρόμιο στο Καμισλί, μια πόλη που ελέγχεται από κοινού από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις τοπικές κουρδικές αρχές.

«Έχουμε ήδη υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών μας, ακόμη και για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Συρίας, διαρκούν περίπου 30 λεπτά […]. Για αυτό όσοι μιλούν για λειτουργία μιας βάσης στα τουρκοσυριακά σύνορα έχουν παντελή άγνοια» πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης επισημάνει ότι «μερικές δεκάδες» Ρώσοι στρατιώτες και μηχανικοί εθεάθησαν στο αεροδρόμιο του Καμισλί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τουρκική πόλη Νουσάιμπιν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

About admin