Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Ευρωλίγκα / Η Ρεάλ το φαβορί, σύμφωνα με τον Σφαιρόπουλο

Η Ρεάλ το φαβορί, σύμφωνα με τον Σφαιρόπουλο

Aθήνα

O Ολυμπιακός φιλοξενείται την Πέμπτη (28/01, 21:45) από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την ισπανική πρωτεύουσα, ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Γιάννης Αθηναίου μίλησαν για την αναμέτρηση με τους Μαδριλένους.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στην Ευρωλίγκα με ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έδρα της σε μια επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας. Όμως, το φετινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το περσινό. Και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Η Ρεάλ εξακολουθεί να είναι το φαβορί στην έδρα της. Εμείς, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη παραγωγικότητα, σκοράρει 90 πόντους μέσο όρο στην έδρα της και εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να ξεκινήσουμε την αναμέτρηση από την άμυνα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: «Ξέρουμε πως έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή. Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στο ξεκίνημα του TOP-16, ακολούθησαν δύο ήττες και πλέον βρισκόμαστε στο 2-2 σε έναν όμιλο που κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Έτσι και το ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μια από τις πιο ισχυρές έδρες της Ευρώπης. Εμείς, όμως, πηγαίνουμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να πάμε το ματς στα δικά μας μέτρα, να παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε και μπορούμε και να τους βγάλουμε από τον γρήγορο ρυθμό που τους αρέσει να παίζουν. Αυτό νομίζω είναι το “κλειδί” της αναμέτρησης».

Με Λοτζέσκι και Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για την Μαδρίτη έχοντας στην αποστολή του 14 παίκτες και μέσα σε αυτούς βρίσκονται τόσο ο Ματ Λοτζέσκι, όσο και ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Αμερικανός σουτέρ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε (θλάση), προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες μαζί με την ομάδα, δείχνει έτοιμος να παίξει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο συμμετοχής του 30χρονου φόργουορντ στην αναμέτρηση.

Όσον αφορά τον Κώστα Παπανικολάου, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο TOP-16 αυτή την στιγμή (θα έχει δικαίωμα με την έναρξη του δεύτερου γύρου στο γκρουπ), αλλά ακολούθησε την αποστολή περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Εκτός 12άδας, εφόσον μπει ο Ματ Λοτζέσκι (κάτι που αναμένεται να συμβεί) θα μείνει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Newsroom ΔΟΛ

About admin