Home / Διεθνή / Η πλειονότητα των Γερμανών δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η πλειονότητα των Γερμανών δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σαφή στροφή στη στάση των Γερμανών απέναντι στους πρόσφυγες δείχνει νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί η χώρα να δεχθεί άλλους αιτούντες άσυλο.

Τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν πιστεύουν πια στο σύνθημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ «θα τα καταφέρουμε», ενώ το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Γερμανία δεν είναι πλέον σε θέση να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, αποκαλύπτει η τελευταία δημοσκόπηση του YouGov.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία είναι πολύ μεγάλος, την ώρα που στα μέσα Σεπτεμβρίου αυτή την άποψη συμμεριζόταν το 46%.

Αντίθετα μόλις το 19% εκτιμά ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι σε θέση να δεχθεί νέους πρόσφυγες, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό έφτανε το 28%.

Μάλιστα την άποψη της Μέρκελ ότι «θα τα καταφέρουμε» συμμερίζεται πλέον μόλις το 32% των ερωτηθέντων, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό ήταν 43%.

Στο μεταξύ σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση πτώση παρουσιάζει η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), το αδελφό κόμμα στη Βαυαρία.

Βάσει της δημοσκόπησης του INSA, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild, το CDU και το CSU έχουν πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό τους μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/91660/I-pleionotita-ton-Germanon-den-epithumei-i-chora-na-dechthei-allous-prosfuges–sumfona-me-dimoskopisi

About basilis progressive