Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Η Παρί με Ζλάταν στους «8», όπως και η Μπενφίκα του Μήτρογλου

Η Παρί με Ζλάταν στους «8», όπως και η Μπενφίκα του Μήτρογλου

Στο Champions League…

Αθήνα
Η ιστορία επαναλήφθηκε και η Παρί Σεν Ζερμέν απέκλεισε την Τσέλσι από το Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που δημιούργησε το πρώτο γκολ (Ραμπιό 16΄) και πέτυχε το δεύτερο στο 67΄, οι πρωταθλητές Γαλλίας νίκησε 2-1 στο Λονδίνο και πήραν την πρόκριση στους «8» καθώς είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο ματς.

Ο σούπερ σταρ της Παρί έβγαλε «μαγική» ασίστ στον Ραμπιό στο 16΄ για το 0-1. Ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε γρήγορα στο 27΄, με εξαιρετική προσπάθεια και «άδειασμα» στον Τιάγκο Σίλβα. Ομως, ο τραυματισμός του Ισπανού που αντικαταστάθηκε στο 60΄ στέρησε την επιθετική «φρεσκάδα» των γηπεδούχων που έχουν μόνο δύο ήττες από τότε που έφυγε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Αμφότερες από την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στο 67΄ ο Ιμπραϊμοβιτς ήταν ο εκτελεστής στην υποδειγματική πάσα του Ντι Μαρία, διαμορφώνοντας το 1-2.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Φάμπρεγας, Μίκελ, Ιβάνοβιτς – Τιάγκο Μότα, Ραμπιό, Ματουϊντί

ΤΣΕΛΣΙ (Χίντινκ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μίκελ, Αζάρ (77΄ Όσκαρ), Γουϊλιαν, Κένεντι, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα (60΄ Τραορέ).

ΠΑΡΙ ΣΖ (Μπλαν): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίς, Ραμπιό, Λούκας Μόουρα (78΄ Παστόρε), Τιάγκο Μότα, Ντι Μαρία (82΄ Καβάνι), Ματουϊντί (87΄ Φαν ντερ Βίλ), Ιμπραΐμοβιτς.

Τα κατάφερε και ο… Μήτρογλου

Όπως και στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα, έτσι και σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, η Μπενφίκα του «δικού» μας Κώστα Μήτρογλου (σ.σ. ο Έλληνας άσος δεν ήταν στη μέρα του και έγινε αλλαγή στο 66′), σκόραρε στο τέλος, νίκησε 2-1 τη Ζενίτ και έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Ο Νίκο Γκαϊτάν στο 85΄ ήταν αυτός που ισοφάρισε το γκολ του Χουλκ στο 69΄ ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταλίσκα διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των Πορτογάλων, που είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Απόψε διεξήχθη ένα «μοιρασμένο» ματς με τη Ζενίτ να αναζητά με επιμονή το πολύτιμο γκολ. Τα κατάφερε στο 69΄ με κεφαλιά του Χουλκ μετά από σέντρα του Ζιρκόφ. Ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος όταν ο Ραούλ Χιμένες, που μπήκε στη θέση του Μήτρογλου, εκτόξευσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 85΄.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και… επέστρεψε στο κεφάλι του Γκαϊτάν, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-1 και έστειλε τη Μπενφίκα στους προημιτελικούς. «Κερασάκι στη τούρτα» το γκολ του Ταλίσκα από ασίστ του Γκαϊτάν στο 90+5΄.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Χουλκ – Μήτρογλου, Πίτσι

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ. (Αντρέ Βίγιας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58΄ Σμολνίκοφ), Λουϊς Νέτο, Λομπέρτς, Ζιρκόφ, Χουλκ, Μαουρίσιο (82΄ Γιουσουποφ), Κοκόριν (58΄ Σατόφ), Ντάνι, Τζιούμπα, Βίτσελ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Σαντάνα, Σεμέδο, Σάμαρης, Λίντελοφ, Ελιζέου, Πίτσι (72΄ Σάλβιο), Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Γκαϊτάν, Μήτρογλου (66΄ Χιμένες), Ζόνας (90+1΄ Ταλίσκα).

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Α΄αγ. Β΄αγ.
Γάνδη (Βέλγιο)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-3 0-1
Ρόμα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 0-2
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-1 2-1
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) 1-0 2-1
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 15/3
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3 15/3
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2 16/3
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2 16/3

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
5, 6, 12 και 13 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
26,27 Απριλιου, 3,4 Μαϊου

ΤΕΛΙΚΟΣ
28 Μαϊου 2016 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis