Home / Αθλητισμός / Η Ξάνθη «χαροπάλεψε», αλλά δε… λύγισε στην Τούμπα

Η Ξάνθη «χαροπάλεψε», αλλά δε… λύγισε στην Τούμπα

Θεσσαλονίκη
Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η Ξάνθη άντεξε στην πίεση του «Δικεφάλου του Βορρά» και απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, παρότι αγωνιζόταν από το 69ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζιτς.

Η θρακιώτικη ομάδα πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους τέσσερις, αφού «κουβαλούν» και το -3 από την περσινή περίοδο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν δύο καλές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο: στο 8΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ροντρίγκες από το ύψος της περιοχής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σέρβος τερματοφύλακας έσωσε με το πόδι την ομάδα του, στο τετ-α-τετ με τον Κουλούρη.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Ξάνθη έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή της και ο ΠΑΟΚ, παρά τη σαρωτική υπεροχή του, δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη κλασική ευκαιρία ως την ανάπαυλα.

Ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Πέλκα με το ξεκίνημα του β΄ μέρους και ο διεθνής μέσος στο 49΄ έδωσε… μισό γκολ στον Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος όμως αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» από τη μεριά τους το γκολ στο 61΄, όταν μετά από λάθος του Τσίμιροτ, ο Λάζιτς έστρωσε στον Νιέτο, ο οποίος αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Αυτή ήταν η μοναδική επιθετική «έκλαμψη» της Ξάνθης (με εξαίρεση ίσως ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση στο 75΄, το οποίο ο Νιέτο έστειλε πάνω στον Γλύκο), που λίγο αργότερα μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69΄.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε ως το τέλος, απώλεσε ακόμη μία… άχαστη ευκαιρία με τον Ροντρίγκες να αστοχεί στο 83΄ και τελικά υποχρεώθηκε σε απώλεια βαθμών, αφού στο 94΄ ο Ροντρίγκες δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: Κάμπος – Λάζιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο, Χατζητερζόγλου

Κόκκινη: Λάζιτς (69΄, 2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζάβελλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79΄ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης (59΄ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82΄ Λαζ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90+3΄ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64΄ Βασιλακάκης).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis