Home / Πολιτισμός / Κινηματογράφος / Η Νικόλ Κίντμαν στο «Ιερό ελάφι» του Λάνθιμου

Η Νικόλ Κίντμαν στο «Ιερό ελάφι» του Λάνθιμου

Η είδηση ότι η Νικόλ Κίντμαν κλείνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The killing of a sacred deer» μοιάζει να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την εδώ και έξι εβδομάδες επιτυχημένη πορεία της προηγούμενής του, που δεν είναι άλλη από τον «Αστακό», στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κοντά 5,5 εκατομμύρια δολάρια μετράει ο «Αστακός» στην Αμερική, όπου έγινε εμπορικό φαινόμενο ως ταινία καλλιτεχνικού κυκλώματος, γεγονός που δίνει άμεση ώθηση στην καριέρα του Ελληνα δημιουργού στο εξωτερικό.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν τον Λάνθιμο από τον υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας «Κυνόδοντα», ενώ η καλλιτεχνική αναγνώριση του «Αστακού» στις Κάνες (όπου πήρε το Βραβείο της Επιτροπής) και το αμερικανικό εισπρακτικό του ρεκόρ ενδεχομένως να έπεισε την Κίντμαν, χολιγουντιανή σταρ με ευρεία γκάμα κινηματογραφικών συνεργασιών και επιλογών, να συμμετάσχει στο «The killing of a sacred deer».

Σενάριο
Ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικές προεκτάσεις, του οποίου το σενάριο έχουν γράψει μαζί οι Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος, το φιλμ θέλει τον Κόλιν Φάρελ στον ρόλο ενός χειρουργού που προσπαθεί να ενσωματώσει έναν προβληματικό έφηβο στην οικογένειά του. Από τη στιγμή που οι ενέργειες του νεαρού αποκτούν όλο και πιο αγωνιώδη χαρακτήρα, απαιτούνται και ισχυρότερα μέτρα, μας πληροφορεί η γενική περίληψη του στόρι.

Η Κίντμαν θα υποδυθεί τη σύζυγο στο πλευρό του Φάρελ, ενώ τα γυρίσματα προγραμματίζονται για το τέλος του καλοκαιριού, με την εταιρεία A24 (που έχει και τη διανομή του «Αστακού») να αναλαμβάνει ξανά τα ηνία της αμερικανικής διανομής του φιλμ. Αρκετά απασχολημένη αυτή την εποχή, η 49χρονη ηθοποιός έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα για τη νέα σεζόν έχοντας ολοκληρώσει το «How to talk with girls at parties» («Πώς να μιλάτε με κορίτσια σε πάρτι») του Τζον Κάμερον Μίτσελ, το οσκαρικής φιλολογίας «Lion» του Γκαρθ Ντέιβις, που θα δούμε μέσα στη χρονιά αλλά και την τηλεοπτική σειρά του HBO «Big little lies» όπου συμπρωταγωνιστεί με τις Ρις Γουίδερσπουν και Λόραν Ντερν, κρατώντας παράλληλα χρέη συμπαραγωγού.

Οι δουλειές
Ταυτόχρονα, η ίδια παίζει και στο δράμα «Ενας χαρισματικός άνθρωπος» που βγαίνει στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ έχει δεσμευτεί να πρωταγωνιστήσει στο επικείμενο γουέστερν της Σοφία Κόπολα «The beguiled».

Η συνεργασία της Κίντμαν με τον Λάνθιμο δείχνει πόσο πρόθυμη είναι η ίδια να ανοίξει τη βεντάλια της υποκριτικής της, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν με σκηνοθέτες σαν τον Βρετανό Στίβεν Ντάλντρι (ο σκηνοθέτης των «Ωρών» υπό την καθοδήγηση του οποίου πήρε το Οσκαρ το 2003), τον Δανό Λαρς Φον Τρίερ που τη σκηνοθέτησε στο «Dogville», τη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον στο «Πορτρέτο μιας κυρίας» καθώς και στον δεύτερο κύκλο της σειράς «Το μυστικό της λίμνης», τον Ισπανό Αλεχάντρο Αμενάμπαρ στο θρίλερ «Οι άλλοι», τον Γερμανό Βέρνερ Χέρτζογκ στη «Βασίλισσα της ερήμου», τον Γάλλο Ολιβιέ Νταάν στην Γκρέις του Μονακό, και άλλους.

Το νέο φιλόδοξο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου αποτελεί ένα σκέλος των προσεχών του σχεδίων, καθώς σε παράλληλη τροχιά δρομολογείται και το ιστορικό δράμα «The favorite» με τις Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν και Εμα Στόουν να φορούν κοστούμια εποχής, μια και η ιστορία αφορά την πρώτη περίοδο της βασίλισσας Αννας περί τα 1700.

Αντα Δαλιάκα


Πηγή: http://www.ethnos.gr/kinimatografos/arthro/h_nikol_kintman_sto_iero_elafi_tou_lanthimou-64394065/

About admin