Home / Πολιτική / Η Μ. Σπυράκη στο Πρακτορείο 104,9 FM:Η ΠΓΔΜ οφείλει να ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε

Η Μ. Σπυράκη στο Πρακτορείο 104,9 FM:Η ΠΓΔΜ οφείλει να ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε

«Η ΠΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και μία από αυτές είναι να μην παρεμποδίζει τις προσφυγικές ροές ανάλογα με τις εθνικότητες των προσφύγων» τόνισε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Πριν λαλήσει ο πετεινός» με τον Κωστή Παπαδάκη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

Η κ. Σπυράκη, μαζί με τον βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργαντά, επισκέφθηκε το συνοριακό σταθμό της Ειδομένης κατευθυνόμενη προς τα Σκόπια, όπου μαζί με άλλους ευρωβουλευτές έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της γειτονικής χώρας, καθώς είναι μόνιμο μέλος της μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-ΠΓΔΜ.

Είδε την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί όλες τις ευρωπαϊκές δυνατότητες και να ζητήσει επειγόντως χρηματοδότηση, αφού η Ε.Ε. έχει εγκρίνει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό. Πρόσθεσε πως η ενεργοποίηση της FRONTEX στην Ειδομένη δείχνει ότι υπήρξε ένα σοβαρό κενό, μια σοβαρή καθυστέρηση εκ μέρους της Ελλάδας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati