Home / Lifestyle / Η μόδα στους αιθέρες

Η μόδα στους αιθέρες

Ενδυματολογικά το ιπτάμενο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών όλου του κόσμου δεν θα πρέπει να έχει κανένα παράπονο, καθώς από την δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, έχουν φορέσει στολές με τις υπογραφές διάσημων σχεδιαστών μόδας, που αποτέλεσαν για την εποχή τους συνώνυμο στάτους και υψηλής αισθητικής. Στολές κομψές, φινετσάτες και λειτουργικές, άλλες φορές εντυπωσιακές, μερικές φορές κακόγουστες, γεμάτες χρώματα και σχέδια, άλλοτε παραδοσιακές και άλλες φορές μοντέρνες, όλες τους έδιναν το δικό τους στίγμα για τους ανθρώπους που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες, από την εποχή που ένα αεροπορικό ταξίδι ήταν εμπειρία ζωής μέχρι και σήμερα, που πολλές φορές, είναι απλώς μια μετακίνηση.

Σ’ αυτήν την αναδρομή  δίνει έμφαση στην «δική μας» Ολυμπιακή Αεροπορία που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της στους αιθέρες εντυπωσίασε με τις στιλιστικές της επιλογές.

Πρώτος σχεδιαστής των στολών της Ολυμπιακής, ήταν ο Jean Desses (ή Γιάννης Ντεσσές, όπως ήταν το ελληνικό του όνομα) από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος υπήρξε από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας των δεκαετιών 1940-1960. Στη συνέχεια τα σκήπτρα στα μοντελάκια της Ολυμπιακής πήρε το 1966 η Coco Chanel, για να ακολουθήσουν ο Γιάννης Τσεκλένης, ο Billy Bo, κ.α.

Για την Ιστορία, πιο «κομψές» αεροπορικές εταιρείες θεωρούνται η Air France, η Korean Air, η British Airways, η Delta Airlines, η Air Canada, η Virgin Atlantic και φυσικά η Singapore Airlines.

 

About totritomati